Fire nye smittetilfeller

Helsepersonell får tilbud om tredje dose koronavaksine.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Det har vært en økende smittetrend i landet og i Bjørnafjorden kommune den siste tiden.

På landsbasis var det 1534 nye koronasmittede i landet torsdag.

Mandag ble det registrert ni nye smittetilfeller i Bjørnafjorden kommune, tirsdag ingen, mens onsdag var det ett og torsdag var det tre nye smittetilfeller..

Du kan fremdeles få testet deg i Røde Kors huset i Kolskogen og på den gamle ungdomsskolen i Eikelandsosen. Hurtigtester kan du få gratis på teststasjonene og legekontor.

Anbefalingene er ellers fremdeles å ha god håndhygiene og holde seg hjemme hvis man er syk.

Flere har funnet frem munnbindet igjen, og det er ikke feil, spesielt kan det være greit å bruke når man er på plasser med store folkemengder, men det er så langt ikke et krav igjen.

Tredje dose for en del helsepersonell

Regjeringen har besluttet at helsepersonell som over tid har kontakt med pasienter med særlig høy risiko for å bli alvorlig syke, skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine.

– For å trygge dem som står i første linje og forebygge smittespredning har regjeringen i dag besluttet at helsepersonell med pasientkontakt skal få tilbud om en tredje vaksinedose. Vi starter med dem som fikk vaksine først. Kommunene og FHI jobber nå med å legge planer for hvordan dette tilbudet skal rulles ut, slik at belastningen på kommunene ikke blir for stor, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Folkehelseinstituttet anbefaler å tilby en oppfriskningsdose til helsepersonell i helse- og omsorgstjenesten som over tid har nær kontakt med pasienter med særlig høy risiko for alvorlig forløp av covid-19. Dette vil i første omgang være personell ved sykehjem og i hjemmetjenesten, og andre med tilsvarende pasientkontakt som arbeider innenfor ulike deler av primær- og spesialisthelsetjenesten.

Kan bli utvidet
–Anbefalingen vil senere kunne utvides til å omfatte andre grupper helsepersonell. Det vil blant annet avhenge av smittesituasjon eller økt kunnskap, understreker Kjerkol.

Takk ja til vaksine

– Samtidig vil jeg oppfordre dem som ikke har fått dose 1 og 2 til å la seg vaksinere, både av hensyn til seg selv, sine kolleger og for å beskytte pasientene, sier Kjerkol.

Undersøkelser fra FHI viser at over 70 prosent av helsepersonell er positive til en oppfriskningsdose dersom myndighetene anbefaler det.