Klar for et slikt skip foran Os sjøfront til våren?

Illustrasjonsfoto: Jan Petter Svendal

Et tysk selskap ønsker å bruke Os som en cruisehavn. Skipet er 200 meter langt, over dobbelt så langt som Statsraaden.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Olsen Cruise Service har kontaktet Bjørnafjorden kommune for en tysk kunde som har fire cruiseskip, og ett av disse ønsker de å komme til Os med.

Og Olsen Cruise Service viser til Statsraad Lehmkuhl sitt anløp til kaien foran Os Sjøfront i 2014. Har Bjørnafjorden Kommune
vurdert å ta imot cruiseskip til Os?

«Vi, Olsen Cruise Service, er utflukts agent for Phoenix Reisen (en tysk kunde) som har fire cruiseskip: Amera, Amadea, Artania og Deutschland. Skipene besøker rundt 40 ulike havner i Norge i løpet av en sesong. Phoenix Reisen leter nå etter en alternativ havn for Bergen Havn for et av skipene; MS Amera», skriver de i et brev til kommunen.

MS Amera er 204 m lang, 28 meter bred og har en dybde på 7,2m, og selskapet lurer på om det er mulig å gå inn til kaien på Os Sjøfront.

«Vi regner med at større cruiseskip må gå til ankers foran Os. Hadde det vært mulig? Skipet bruker da egne tenderbåter til å frakte passasjerene til land».

Kaien foran Os sjøfront er like over 180 meter, og en annen ting er om det i det hele tatt er mulig å ta skipet inn mellom bølgedemperne.

Selskapet har planer om tre anløp, lørdag 26. mars fra klokken 09 til 18, onsdag 13. april fra klokken 09 til 18 og tirsdag 10. mai fra klokken 12 til 21.

Mer enn 1200 personer om bord
Skipet het i 1988 da det var nytt Royal Viking Sun og gikk for Royal Viking Line. Dette var da det største skipet de hadde.

Skipet tar rundt 750 passasjerer og et crew på rundt 450.

Skulle det bli slik at de får klarsignal til å komme til Os, så må det vel være et lite krav at de også benytter seg av bygden vår, og innom kultur som Oselvarverkstaden, Lysekloster og Lysøen.

Kanskje de til og med kan legge igjen litt penger i butikker og på restauranter, men tanken er nok mest sannsynlig busser på kaien, og så ta passasjerene rundt på turer i Bergensområdet.