Trygg i Bjørnafjorden med fine foredrag

Foto: Jan Petter Svendal

Rundt 300 får med seg Trygg i Bjørnafjorden med temaet «Leve heile livet» i dag og onsdag.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Tirsdag formiddag var det klart for det første Trygg i Bjørnafjorden arrangementet i Oseana, og stødig arrangert av Bjørnafjorden kommune og forholdsvis nye Pensjonistforbundet Bjørnafjorden.

Billedserie fra tirsdagens arrangement nederst i saken


NyttiOs.no sin utsendte var på plass og fikk med seg deler av arrangementet, og stemningen var veldig god i storsalen og på scenen.

Les også: TRUDE DREVLAND VEKKET SENIORENE I OSEANA

Tove Hille ledet an fra scenen
Det hele startet med en orientering for ca 120 påmeldte seniorer i salen, av leder for Frivilligsentralen i Os, Tove Hille.

En viktig del av et slikt arrangement er selvsagt det sosiale, og det ble det god tid til etter orienteringen, for da ble det servert god lunsj fra restauranten på Oseana.

Klokken 12 var det klart for offisiell åpning av arrangementet, men først litt musikk fra Sardinen singers fra Fusa.

Og det ble det spilt opp, men midt i første sang var det stopp.

– Kan noen ta brillene opp på scenen til meg, så ser jeg kanskje teksten, sa vokalisten, og fikk kjemperespons fra salen.

Den andre sangen dreide seg om fjordabåten, og da trakk han frem turene han tok fra Eikelandsosen til Sjørsand for å besøke farmoren med MS Midthordaland.

Varaordfører åpnet
Etter noen sanger var det klart for offisiell åpning av varaordfører Mikal Leigland.

– Jeg skulle hilse så mye fra Trine Lindborg, hun kunne dessverre ikke komme i dag, sa han.

Leigland traff frem hvor godt det var at vi kunne være sammen igjen, han var innom egenberedskapsuken som vi er inne i, og han brukte pandemien til å illustrere litt.

– Vi har fått kjenne litt på en krise med denne pandemien og hva som betyr noe, sa han.

Han trakk frem sin far som fikk bli hele 93 år til slutt, og et dikt han skrev da han fikk dårlige hofter og ikke kom seg like lett rundt lenger, blant annet på jakt.

Flere talere
Tove Hille ledet med humør og litt sprell arrangementet, og ønsket Bjørn Sivertsen fra Eldrerådet inn som neste taler.

Han fortalte litt om eldrerådet som har syv medlemmer, og litt om hva de prøver å få til. Han snakket og om datakurs som de har fått til på Os videregående skule to dager i uken, og at det er et nytt på gang i januar, men at dette er fulltallig.

– Vi prøver å utvidet dette videre, sa han. Men vi har også kurs tirsdager og torsdager, eldresenteret om tirsdagen og biblioteket om torsdagen.

Han trakk og frem spisevennprosjektet som de har fått til.

– Det er blitt tatt veldig godt i mot, og det er gratis taxi til og fra for de som er med.

Tove Hille delte ut god sjokolade til talerne, og neste ut var Terje Hermansen fra forholdsvis nyetablerte Pensjonistforbundet Bjørnafjorden.

– Der var rundt 200 medlemmer fra Bjørnafjorden som var medlem i Pensjonistforbundet som i år er 70 år, men der var ingen lokallag, så derfor har vi opprettet dette, sa Hermansen.

– Vi har opprettet en Facebookside, men det er ikke alle som er der, så vi vil fremover prøve å få til noen samlinger, sa Hermansen blant annet.

Onsdag kommer Trude Drevland.Etter disse talene var det klart for mer sang og musikk fra Sardinen singers, før det ble foredrag ved Anne Hanshus, seniorrådgiver helse, Pensjonistforbundet, forebyggende tjeneste ved leder Espen Storum og Friskus og Digihjelpen ved Tove Hille og Victoria Dale, leder Fusa Frivilligsentral.

Trygg I Bjørnafjorden går av stabelen også onsdag, og da er det ca 180 som har kjøpt billett, og disse får det samme programmet som i dag, men da er det foredrag med Trude Drevland, leder av råd for et aldersvennlig Norge.