Nå blir det ny båt til Røde Kors

Os Røde Kors er en av medeierne av Røde Kors Båten Hordaland som nå skal fornyes.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Båten er en viktig del av beredskapen på sjø, og bidrar både på søk og redningsoppdrag, i kurs og kompetansevirksomhet, så vel som bistand til AMK.

– Etter mange år i drift er båten moden for utskifting, og vi er veldig glade for at en ny nå er planlagt! Dette vil gjøre Røde Kors Båten Hordaland enda mer effektiv i årene som kommer, melder Os Røde Kors på sin Facebookside.

Og det er Mare Safety i Ulsteinvik som har fått oppdraget med å bygge den nye Røde Kors båten til Hordaland.

Etter levering av en brannbåt til Kristiansandregionen brann og redning IKS (KBR) har Mare Safety nå sikret seg nok en kontrakt.

– Prosessen med Røde Kors har pågått i snart to år. Det hele startet med en markedsundersøkelse i starten av 2020 der RKH bad potensielle båtleverandører om å presentere sine produkt. Videre ble det gjennomført en tilbudskonkurranse, der det til slutt ble signert kontrakt med den utvalgte leverandøren, forteller Torstein Teigene, produktsjef for båt i Mare Safety i en pressemelding.

– Konkuransen i dette segmentet er svært hard, og vi var hele fem båtbyggere med til slutt. At Mare kom seirende ut, grunner nok i flere moment. Først og fremst de unike sjøegenskapene til båten, kombinert med pris og kvalitet. I tillegg var det nok utslagsgivende at kunden selv får påvirke byggeprosessen frem mot det endelige produktet, supplerer Teigene.