Har du fått refleks?

Kjell Sandal t.v. og Arne Aase, sammen med to blide damer som var veldig fornøyd med å ha fått nye reflekser. Foto: Jan Petter Svendal

Trygg Trafikk var innom Amfi Os og delte ut reflekser i flere fasonger, anledningen, årets Refleksdag.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Refleksdagen som er i dag torsdag 21. oktober ble arrangert av Trygg Trafikk første gang i 2006, og er alltid tredje torsdag i oktober.

Besøkte Amfi Os
Trygg Trafikk har vært ute og besøkt både sentre og skoler i det siste, også I Bjørnafjorden kommune.

– Her i kommunen har vi vært innom Eikelandsosen og Amfi Os, sier tidligere leder i Trygg Trafikk her vest, men nå pensjonist, Arne Aase til NyttiOs.no når vi treffer han sammen med Kjell Sandal som også er pensjonist.

Arne Aase gikk av som leder i 2014, etter 28 år i Trygg Trafikk her vest, mens Kjell Sandal har jobbet som kjørelærer og senere som sensor i Statens vegvesen. De er begge pensjonister, men jobber likevel litt for Trygg Trafikk, og det er tydelig at de har de kjekt..

– Vi er ute og gjør en del arbeid for Trygg Trafikk, og trives med det. På våren blir det besøk på skoler, og på høsten er vi blant annet ute og deler ut reflekser og minner folk på at det er viktig å ha på for å bli sett i mørket.

Og responsen på Amfi Os var tydeligvis veldig god. Med et smil møtte de små og store kunder for å høre om de kunne tenke seg ett eller flere refleks, og tilbakemeldingen var stort sett ja og tusen takk.

Mest fornøyd var kanskje den lille jenten som ville vise NyttiOs.no hva hun hadde fått, refleks med en pus på.

I dag på refleksdagen står de to i Bergen og markerer den store Refleksdagen sammen med mange andre.

Er du blant de som glemmer refleksen?
Bruk 5 minutter på Refleksdagen og fest refleks på jakker og bagger. Det er en smart investering av tid! Kjøp også gjerne klær med refleks påsydd. Jo mer refleks, jo bedre. Da har du én ting mindre å huske på i hverdagen og er trygg i mørket.

Refleksdagen over hele landet
Trygg Trafikk og samarbeidspartnere markerer Refleksdagen over hele landet. Noen steder er det utdeling av reflekser, andre steder er det ulike aktiviteter for å få folk til å være synlige i mørket. Alle kan være med og både skoler, barnehager, bedrifter og organisasjoner engasjerer seg sterkt.