Stygg svindelmetode i distriktet

Skjermdump

Ikke gi ut personlig informasjon over nettet.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

– Det har vært flere saker i vårt distrikt i den senere tid med lignende svindelforsøk. IKKE gi ut personlig informasjon over nettet er hovedregelen. Ta kontakt med oss raskest mulig hvis dere har blitt utsatt for svindel, samt sperr konto i banken, melder politiet i Bjørnafjorden og Austevoll.

* Det starter med at de utsatte blir kontaktet av en venn på Facebook (denne vennens konto er hacket, og det er altså svindlere som utgir seg for å være bekjente).

* De skriver først at de ønsker telefonnummeret ditt, for så å få deg til å oppgi en kode som kommer via SMS. Her forsøker så svindlerne å gjenopprette passordet til Facebook-kontoen din, slik at de kan bruke kontoen til flere svindelforsøk.

* Så sier svindleren at de har meldt deg på en konkurranse, og at du er en av ti som har vunnet penger.

* «Vennen» ber om bank-detaljer og kortnummer etc. for så å etterspørre engangskoder, slik at pengene skal blir overført. I stedet tappes kontoen for penger.

*Ettersom det tilsynelatende er bekjente eller venner som henvender seg, så ser det hele mer troverdig ut.

* Siden de har tatt over kontoen ved hjelp av informasjonen som først ble brukt, kan de sende flere slike henvendelser til dine venner og bekjente på Facebook i ditt navn.

– Vi etterforsker disse sakene, men her er det veldig viktig at dere som er utsatt raskt tar kontakt med banken og politiet for å få stoppet overføringene. I noen tilfeller lykkes vi med det, mens andre ganger forsvinner pengene fort.