Flere nye smittetilfeller søndag

Foto: Jan Petter Svendal

Har passert 400 smittetilfeller siden Norge ble stengt ned i mars i fjor.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Tirsdag var det fem nye smittetilfeller (covid-19) relatert til Bjørnafjorden kommune og fredag var det to nye smittetilfeller.

Også i helgen er det registrert nye smittetilfeller.

Folkehelseinstituttet melder om fire nye tilfeller relatert til Bjørnafjorden kommune søndag.

– To barneskoleelever, en ungdomsskoleelev, tre personer i 40-årene, en person i 50-årene, tre personer i 60-årene og en person i 70-årene, melder Bjørnafjorden kommune.

– De fleste smittede er fullvaksinerte og ingen er alvorlig syke. Smitten har stort sett skjedd i husstanden eller familien. 

Dermed har vi passert 400 smittetilfeller (401) i Bjørnafjorden kommune siden landet ble stengt ned i midten av mars 2020.

Kommuneoverlege Klaus Melf mener smitten er et uttrykk for at folk er mer mobile og har mer sosial kontakt, men vurderer det slik at vi fremdeles har låa risiko for smitteøkning og for negative konsekvenser for innbyggere og tjenester i Bjørnafjorden kommune. 

Det er ikke behov for andre tiltak enn grunnleggende smittevernråd (isolering og testing ved sykdom, hånd- og hostehygiene, vaksinasjon og nedjustert TISK). God tilgang på smittevernutstyr og personell, god kapasitet på smittesporing og testing.

66 prosent av innbyggerne i Bjørnafjorden er ferdig vaksinert, men i november får de over 65 år muligheten til å ta en tredje dose.

Les også: Tredje vaksinedose-massevaksinasjon i november