Den første snøen

Eikedalen Skisenter fikk den første snøen 12. oktober.

I Eikedalen krøp den første nysnøen ned på området hvor det bygges ny skiheis.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.no på Facebook)

I løpet av døgnet fra søndag til mandag falt temperaturene drastisk, og meldingen om at nysnøen var på gang minnet oss om at vinteren er i anmarsj.

Tirsdag morgen våknet vi til 0 grader ner nede i lavlandet, mens til fjells har det vært kuldegrader og den første nysnøen har lagt seg.

Både på Haukeli og Hardangewrvidden har det kommet snø, og meldingen er at vintderdekkene må på hvis du skal kjøre på disse strekkene.

Snø på Kvamskogen
Men den første snøen har også kommet i nærheten av oss, for på i Eikedalen Skisenter ligger det første drysset med nysnø, og den ligger også på deler av arealet hvor det bygges ny skiheis i Eikedalen.

I begynnelsen på juli startet grunnarbeidene til den nye skiheisen i Eikedalen, og nå i oktober monteres den nye heisen, som skal gå parallelt med den gamle stolheisen, omtrent fra mast 15 og opp til toppen. Heisen har en prislapp på 9 millioner kroner

Alle delene til heisen kommer fra Østerrike, men det er det norske firmaet Skiheisservice AS som skal montere den.

– Heisen er levert fra Doppelmayr i Østerrike, og skal være ferdig montert til 15.november 2021, melder Eikedalen skisenter.

Påstigning på heisen vil ligge på 670 m.o.h. og avstigningen vil være på 880 moh. Heisen vil få en lengde på ca. 600 meter, og kapasiteten vil være på 722 personer i timen.

30. september kom heisen fra Østerrike, og i disse dager starter monteringen. Foto: Eikedalen skisenter