– Vi har det med i planene våre

Klokketårnet på Kuventræ gravplass fortjener en grundig vask.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

NyttiOs.no har fått henvendelse fra lesere om at klokketårnet på Kuventræ gravplass ikke ser helt bra ut med all grønsken.

– Kuventræ gravplass er jo veldig flott, men det er synd at klokketårnet skal stå der full i grønske, sier en leser til NyttiOs.no.

– Skal spyle det
Når vi tar kontakt med kyrkjelyden i Bjørnafjorden kommune, så viser det seg at det er en plan for tårnet.

– Vi har tårnet med i planene våre. Sist uke var jeg på lift-kurs, så nå er vi klar til å leie inn en lift slik at vi kan få spylt vekk all grønsken på tårnet. I løpet av høsten er planen at vi skal ta det, sier driftsleder Kenneth Molland til NyttiOs.no.

– Får mye skryt
Han forteller om lange lister med ting som må gjøres rundt i kommunen.

– Etter kommunesammenslåingen har vi fått mye mer å ta hånd om. Vi har nå drift og vedlikehold på 13 gravplasser og 7 kirkebygg, og vi har lange lister med arbeid som skal gjøres, og må ta det viktigeste først. Vi får mye skryt for arbeidet vi gjør på gravplassene i Fusa, og det setter vi stor pris på, sier Molland.

– For tiden holder vi blant annet på med rullestolramper til flere av kirkene i Fusa, sier han videre.

Også i Os gjør driftsavdelingen i kyrkjelyden et godt arbeid, og NyttiOs.no har fått flere tilbakemeldinger fra folk som skryter over gravplassene og en nyoppusset kirke i Os sentrum.

Tegnet av Jan Haaland
Det er ellers arkitekt Jan Haaland som var med å startet Abo som har tegnet klokketårnet. Hans tanke var at det skulle fungere som et klokketårn og samtidig stå frem som en fin installasjon på gravplassen.

Foto: Jan Petter Svendal