Trenger voksne for å få i gang BARK igjen

Leder i Os Røde Kors, Anne Mari Berge og frivillighetskoordinator Alexander Benjamin fra Hordaland Røde Kors. FOTO: Jan Petter Svendal

Os Røde Kors skal i gang med Barnas Røde Kors igjen, og det skal bli aktiviteter etter barnas behov og ønsker.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Os Røde Kors har i flere år hatt Barnas Røde Kors (BARK), og det har vært mange barn med. på det meste så mange som 30. Så kom koronaen, noe som satte en stopper enn så lenge.

Men nå er Norge åpnet opp igjen, og dermed begynner samfunnet for alvor å røre på seg, så også i Os Røde Kors.

– Vi tenker at det nå er klart for å få i gang aktiviteter igjen. Vi vil veldig gjerne ha BARK opp å gå igjen, og da trenger vi voksne frivillige som kunne tenke seg å være med å bidra, sier leder i Os Røde Kors, Anne Mari Berge til NyttiOs.no.

Hva er planen fremover?

– Vi vil i første omgang å få på plass en del frivillige, vi har noen, men trenger enda noen flere. Disse vil så få møte hverandre og bli litt kjent, og så vil de få gratis førstehjelpskurs, slik alle som er i Røde Kors får, sier Berge.

Tenker dere å starte opp med BARK igjen i høst?

– Vi vil først sikre oss en del frivillige som kan være med å lede BARK, disse skal kurses og ikke minst få bli godt kjent, og så tenker vi at vi setter i gang med BARK i januar, sier frivillighetskoordinator Alexander Benjamin fra Hordaland Røde Kors til NyttiOs.no når vi besøker Røde Kors huset torsdag ettermiddag.

– Barnas Røde Kors (BARK) er et gratistilbud hvor barnas behov og ønsker blir viktig, og så skal det være et trygt sted, sier Benjamin videre.

Tidligere år har barna kunnet leke, spille, tegne, male, lære førstehjelp, være på uteaktiviteter og små turer, og så har det vært matservering, og litt der er tanken at det skal være videre også. BARK blir for barn fra 6-13 år.

Hva er «guleroten» til de voksne som kunne tenke seg å være med.

– Å være med som leder i BARK er en morsom og givende hobby, som også gir vedkommende som blir med nye vennskap og god kunnskap.

Hva forlanger dere av de som kunne tenke seg å være med å lede BARK?

– Vi forlanger ikke noen forkunnskap. Det er plass til både yngre og eldre voksne. En blandet gruppe i forskjellige aldersgrupper og med forskjellig yrkesbakgrunn er helt supert. Her er det plass både til advokater og barnehagepersonell, og vi tenker at bakgrunnen de har kan være veldig nyttig i BARK, sier Alexander Benjamin.

– Nå håper vi først og fremst at mange frivillige voksne vil melde seg, så inviterer vi til en samling for å bli bedre kjent, og når vi er klar så setter vi i gang med å invitere barn til å melde seg på.

– Vi har også planer om å møte barna på skolene, og får vi anledning, så stiller vi mer enn gjerne i klasserommet i uniform for å snakke mer om BARK, sier Benjamin.

Er du interessert i å være med som frivillig voksen i BARK, så ta kontakt med Alexander Benjamin. E-post : alexander.benjamin@redcross.no / Telefon 944 21 066