Fikk inn nesten 100 000 mer enn i fjor

Kommunekomiteen i Bjørnafjorden kommune var samlet denne uken. Foto: Tove Hille

Næringslivet i Bjørnafjorden kommune bidro til årets TV-aksjon, barn, ikke brud. Se hvem som har gitt mest.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Onsdag formiddag var ordfører Trine Lindborg og varaordfører Mikal Leigland på plass i Griegsamlingen i Oseana for å ta ringerunden rundt til næringslivet i kommunen, målet var å få mest mulig penger inn til årets TV-aksjon, Plan International, barn, ikke brud.

Med årets TV-aksjon skal de nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.  

De skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Les også: – Vi trenger mange bøssebærere

Ny rekord
Målet med gårsdagens ringerunde var selvsagt å få inn mest mulig penger, og det ble en solid respons.

I fjor bidro næringsliv/ organisasjoner med kroner 343 858, noe som var det meste som var samlet inn på denne måten de senere årene.

Men gårsdagens ringerunde bidro til en ny solid rekord, for det ble samlet inn hele kroner 421 076 under gårsdagens ringerunde. Godt over 70 bidragsytere sørget for denne summen.

Selve TV-aksjonen går av stabelen søndag 24. oktober og det trengs mange bøssebærere til denne dagen.

For å melde deg som bøssebærer kan du registrere deg på Blimed.no eller ta kontakt med Tove Hille på telefon 916 72 910 eller 56 57 52 63.