En helt spesiell fotoutstilling i Vognhallen

Foto: Helge Asbjørnsen

Helge Asbjørnsen har gjort indre organer til de vakreste skulpturer.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Helge Asbjørnsen er fra Rogaland, men har vært bosatt med familie i Os i mange år. Til daglig er han lege på luftambulansen som er stasjonert i Bergen, men han jobber også som anestesilege i Helse Bergen.

I 2011 var Helge Asbjørnsen på sin første workshop hos fotograf Morten Krogvold i Vågå. og siden har han vært innom flere trinn av de populære workshopene til Krogvold.

Morten Krogvold liker veldig godt arbeidene til Helge Asbjørnsen, så godt at han i vår tok han ut som Directors’ choice-utstiller på Nordic Light Festival of Photography.

Asbjørnsen er også representert i fotoboken 2680 Vågå, en samling av de beste bildene som er tatt på Morten Krogvold sin workshop gjennom 30 år.

Innsikt
Ved siden av sine viktige arbeidsoppgaver i helsevesenet har Helge Asbjørnsen de siste åtte årene jobbet med et fotoprosjekt som har fått navnet innsikt. Der forsøker han å bringe erfaringene fra jobben inn i fotoprosjektet, og forene disse i det han har kalt Innsikt, hvor målet er en bevisstgjøring på hva vi fyller livene våre med.

«Asbjørnsen er der vi andre helst ikke vil være. Midt i dramaer som handler om liv og død. Ikke på fjernsynsskjermen som underholdning vi passivt ser på mens vi kanskje nyter noe godt på tallerken og i glassene. Men som anestesilege på Akuttmedisinsk seksjon i Helse-Bergen. På Luftambulansen og Traumesentret er hans profesjonelle liv omringet av liv, død, redsel og sorg. Og gode og meningsfulle stunder, selvsagt. For noen katastrofer har heldigvis lykkelig utgang», skriver Morten Krogvold.

Stiller ut i Vognhallen
Nå får osingene anledning til å oppleve Helge Asbjørnsen sin helt spesielle fotoutstilling, og det skjer i de flotte utstillingslokalene i Vognhallen lørdag 9. oktober klokken 12.

Helge Asbjørnsen og Lisbeth Axelsen står for åpningen, mens HM Johnsen underholder med sin musikk.