De første gjestene har inntatt mikrohuset

Foto: Jan Petter Svendal

«Av alle stedene vi bodde i Norge, var det utvilsomt den med det beste utstyret».

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Etter ett års bygging, kunne Arne Mæland i august endelig innta et ferdig mikrohus i Solbakken.

Mikrohuset ligger 10-15 meter ovenfor galleri Solbakkestova, står delvis på peler, stikker syv meter ut, og er på 30 kvadratmeter.

Huset har innlagt vann og kloakk, et lite bad, åpen løsning med et lite kjøkken og en liten stue, og en vegg uten dør skiller kjøkkenet og dobbeltsengen. Huset har også en liten hems med en sengeplass.

Les også: Mellom frukttrær og bikuber (BILLEDSERIE)

Og Arne Mæland var ikke sen om å få testet ut huset når det stor ferdig.

– Å våkne av lyset fra solen inn i huset er helt magisk, og så er det vakker utsikt fra sengen sier Arne Mæland.

Men han har ikke bygget huset for å bo der selv, huset er lagt ut på Airbnb, og det gikk ikke lange tiden før de første potensielle gjestene meldte seg.

En av de første som ville leie, var en hollender som ønsket å bo der i tre måneder, men det sa de nei til, for tanken med huset er at flest mulig skal få opplevde det.

Flere venner og bekjente har fått prøve å overnatte i huset, og tilbakemeldingene har vært gode.

Og så har det vært litt turister innom, og noen av dem har lagt igjen en tilbakemelding på Airbnb.

«Av alle stedene vi bodde i Norge, var det utvilsomt det med det beste utstyret (Nespresso kaffemaskin inkludert). Familien er sjarmerende og behandlingen var utsøkt. Jeg vil anbefale stedet», skriver spansktalende Julio som har vært innom.

«Vi opplevde huset som spennende, velutstyrt og med fin beliggenhet. Vertskapet var svært hyggelig og imøtekommende. Anbefales», skriver norske Anita.

Om du kommer fra Bjørnafjorden kommune, eller fra andre siden av kloden har ingenting å si, huset er tilgjengelig på Airbnb for dem som ønsker å leie.

Alle foto: Jan Petter Svendal