Bokbåten Epos legger ut på tur igjen

Og nok en gang er det bjørnafjordingen Svein Ivar Vinnes som blir skipper på skuten.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Da det ble klart at Vestland fylke ville legge ned bokbåten i 2020, tok Alver kommune et initiativ for nytt samarbeid mellom kommunene som mistet det kjærkomne kulturtilbudet.

Så ble det klart at 28 kommuner går sammen om å gi Epos nytt liv som flytende litteraturhus, ved å besøke små og litt større havner langs vestlandskysten. Epos har for øvrig fungert som bokbåt siden 1963.

– Slik, med drivkraft og velvilje, spleiselag og gjennomføringsevne, har vestlandskommunene på kort tid organisert et samarbeidende fellesskap for å sikre Epos en fremtid. Vel møtt, velkommen om bord i Det flytende litteraturhuset.

Det flytende litteraturhuset kommer til leserne der de bor, ikke bare med bøker, men også med et rikholdig litterært kulturprogram.

Og det blir mange spennende forfatterbesøk om bord. Ruth Lillegraven, Arnfinn Kolerud, Stig Holmås, Oda Malmin, Terje Torkildsen, Marit Eikemo og Gunnar Staalesen er bare noen av forfatterne som kommer.

– For meg blir det helt fantastisk å få lese Jon Fosse sine dikt hjemme i landskapet der bokbåten var en så viktig del av barndommen min, sier skuespiller Hildegunn Riise i en pressemelding.

Og nok en gang er det skipper Svein Ivar Vinnes fra Fusa (Vinnes) som skal styre skuten trygt til de forskjellige havnene, slik han har gjort i mange år når Epos var bokbåt.

Mandag 27. september starter ferden for det flytende litteraturhuset, da på Askøy. Båten kommer ikke til Os, men skal innom både Stord, Fitjar, Austevoll, Tysnes og Bergen.

Høstens turer avsluttes i Alver 24. november.