Bobler, sykkel og pølsefest i sentrum

Tuva på 7 år hadde full ro på de store boblene. FOTO: Jan Petter Svendal

Og Tuva hadde full kontroll på de store boblene.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I forbindelse med Mobilitetsuken var det lørdag i Os sentrum fokus på sykkel, fysisk aktivitet, men og litt god mat.

VilVite senteret i Bergen hadde show og lek for små og store, mens Miljøløftet inviterte til gratis sjekk og service av sykkelen.

Klokken 12 gikk showet til VilVite av stabelen, og da med bra med folk som ville ha det med seg.

– Det var godt med folk foran her når vi holdt show, og så har det vært en del innom etterpå også, sa en av jentene fra VilVite til NyttiOs.no.

Bobler
Da vi var innom var det blåsebobler som gjaldt, og da om og gjøre å få de aller største, og en av dem som hadde dreisen var Tuva.

– Jeg kan lage en stor boble til deg, bare vent litt. Og etter noen runder med såpe, ble det en stor flott boble fra Tuva på 7 år.

Da vi utfordret en av instruktørene på Vil vite til å lage en skikkelig stor, fikk hun litt prestasjonsangst.

– Se jeg leverte varene, sa hun da en skikkelig svær boble ble til, veldig fornød med seg selv.

Sykkelsjekk
Inne i sentrum var det mulig å få gratis sjekk og service på sykkelen.

– Vi sjekker sykkel og bytter ut mindre deler. Arbeidet er gratis, men de betaler for delene, sa en av mekanikerne på standen til Miljøloftet.

Hva er det som går igjen?

– Enten er syklene veldig bra her, eller så er det veldig mye å gjøre med dem, men det er en del feil på bremser og justering av gir.

Ellers var det litt folkeliv i et bilfritt sentrum, men ikke veldig mye, og noen lurte på hvorfor sentrum måtte være stengt5 for sentrum, mens andre lurte på hvor alle salgsbodene var.

Pølser
Men Osøyro kolonial visste å benytte denne lørdagen godt. Mange kunder var inne i butikken, men veldig mange handlet også «godis» på utsiden, for der var det pølsefest, fortalte Caroline Risvold som sto ved grillene.

Og for noen pølser, lammepølsen var helt magisk, den franske var god, men klassisk fransk, mens den tredje var spicy. Men lammepølsen var vår slager.

Alt i alt var det god stemning i Os sentrum, ikke veldig mye folk, men det fine været og aktivitetene var med å gjøre det til en fin familiedag.

Alle foto: Jan Petter Svendal