Nå «popper» Fjellheim frem igjen

Tore Moberg, Rolv Bjørø og Ingebjørg Astrup var i full sving med å rydde foran Fjellheim i dag. FOTO: Jan Petter Svendal

– Det er så godt å få lov å gjøre dette.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

For halvannen uke siden skrev vi her på NyttiOs.no om Fjellheim som hadde fått seg en vedlikeholdsrunde på utsiden for 200 000 kroner som politikerne satte av i desember.

– Vi har fått pusset veggene og malt vinduene på inngangssiden hvor det sto veldig dårlig til, og så er det gjort det samme på veggen som vender mot Byvegen, sa leder på eiendom drift, Dag Søfteland til NyttiOs.no i begynnelsen av september.

Tore Moberg i Bevar Fjellheim er veldig fornøyd med det arbeidet som er gjort.

– De har fått gjort mye godt og viktig arbeid for disse pengene, og vi i Bevar Fjellheim har fulgt nøye med under utbedringen, og vi har gitt mye skryt til håndverkerne fra Malermester Kvitingen og Murmester Kjell Røttingen.

Les også: Fjellheim har fått seg en «ansiktsløfting»

Rydder foran Fjellheim
Men det stopper ikke med det, for kommunen sa ja til litt frivillig arbeid, ikke på selve bygget, men til rydding av busker og trær foran Fjellheim.

– Vi er veldig glad for at vi har fått henvendelse fra gjengen i Bevar Fjellheim om å få lov å rydde vekk en del busker og trær foran Fjellheim. Jeg har sagt ja til dette, men de må selvsagt ha fokus på sikkerhet, og vi vil nok følge med, sa Dag Søfteland.

Og halvannen uke etter et «go» fra Dag Gåssand, var gjengen i Bevar Fjellheim i gang med å rydde nedenfor muren foran Fjellheim.

– Det er så godt å få lov å gjøre dette, det gjør meg veldig glad, sier Tore Moberg når NyttiOs.no treffer han under rydding ved Fjellheim.

– Vi begynte å jobbe i 12-tiden i dag, og har holdt på i gode tre timer, sier Moberg.

– Vi har fått gjort mye, sier Ingebjørg Astrup mens hun koster opp løv ved inngangen til Fjellheim sammen med Rolv Bjørø.

Totalt var de seks frivillige som som tok et tak for Fjellheim i dag.

– Ved siden av oss tre, var Ingun Meiler og Olaug Tvedt Keys fra Bevar Fjellheim med, og så stilte Svein Hovland fra Os ungdomslag. Vi er veldig glad for å være i gang, og regner med å være på plass med en ny gjeng frivillige for å ta et tak neste uke, avslutter Tore Moberg til NyttiOs.no.

Drømmen til Bevar Fjellheim lever, om at Fjellheim skal få oppstå i all sin prakt igjen.

Fjellheim-saken skal opp til ny politisk vurdering i løpet av høsten.

Foto: Jan Petter Svendal
Det er en del busker og trær som skal vekk foran Fjellheim. FOTO: Jan Petter Svendal