Her blir det matservering

Her viser Jørgen Alfheim hvor det kommer matservering. Foto: Jan Petter Svendal

– Vi håper på så mye trøkk at vi må overta køsystemet til kommunen når de er ferdig med koronatestingen.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I ett års tid har kokk og nordsjøarbeider Lukaz Brekke og hans kompanjong Jørgen Alfheim, som også er nordsjøarbeider og matentusiast, hatt en plan om å få til et lunsjtilbud til osingene og andre som er innom bygden.

Nå har de fått på plass Lunsj Ekspressen AS og de har kjøpt seg en serveringsvogn hvor de skal stå å selge enkle men gode lunsjretter fra mandag til fredag mellom klokken 06 og 15.

– Vi har fått på plass avtale om at vi kan få stå på plassen borte ved Røde Kors huset, mot Os Vidaregåande skule, sier Lukaz Brekke til NyttiOs.no.

– Planen er klar, vi skal servere ferske baguetter med godt pålegg og fersk salat og ost, både varme og kalde. Men det blir også wraps, varm og god suppe, salater og kaffe. Vi kommer til å lage sauser dressinger selv, og lover at det kommer til å bli veldig godt.

Er det Os Vidaregåande skule som er hovedmålet for dere?

– Vi regner selvsagt med å få med oss en del skolelever som kunder, men Kolskogen er også et næringsområde, så vi regner med å få en del av de som jobber i området som kunder, og neste år åpner ny vei mot Bergen, og da vil trafikkmengden i området også øke, sier Brekke.

Når skal dere åpne opp?

– Vi har planer om å kunne åpne om noen uker, kanskje i slutten av denne måneden, eller tidlig i oktober, og vi gleder oss veldig til å kunne sette i gang, sier Jørgen Alfheim.

Nå skal de bruke tiden frem til åpningen til å finpusse menyen og dekorere og tilpasse vognen de har kjøpt.

– Tanken er å dekorere vognen i litt hippie-stil, og så må du få med at vi får et par ståbord utenfor vognen, så folk skal også kunne stå og spise der, sier Brekke.

Og det blir bra med plass til å parkere ved vognen.

– Vi håper på så mye trøkk at vi må overta køsystemet til kommunen når de er ferdig med koronatestingen, sier Jørgen Alfheim og smiler godt.

Om noen uker kan du altså la Lunsj Ekspressen AS lage matpakken din, og mens du venter kan du jo sjekke de ut på Instagram og Facebook.