Noen gjestebåter ruver litt mer

Foto: Jan Petter Svendal

Denne lekkerbisken hentet eieren i Adriaterhavet for ett år siden.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Mandag ettermiddag kom det sigende mot Os havn en cabincruiser av litt mer størrelse en den gjennomsnittlige som besøker Os havn.

Båten kom fra Bergen og eier kunne fortelle at han hadde valgt å feriere på Vestlandet i år, og han var veldig fornøyd med både vær og fasiliteter

Les også: «Prinsessene» møttes i Os havn

Båten han og familien kom med er en Sunseeker på 68 fot, som ble lagt til kai på enden av Gjestebryggen. Etter å ha fortøyd, strammet han fortøyningene opp med elektriske vinsjer.

Eier hadde ikke vært på Os med båt før, og var imponert over hvor fint det var.

Sunseekeren var ny i 2004 og har tidligere vært eiet av en russer som hadde den liggende i Montenegro, og som tok privatflyet sitt når han ville på båttur.

Dagens eier hentet båten i fjor, og hadde et par måneder i Middelhavet med den før han fikk den opp til Norge på fraktebåt.

En Sunseeker 68 av nyere dato ligger på over 20 millioner kroner, men det ligger en tilsvarende 2005 modell i California til «bare» 7,8 millioner kroner.

Det er nok en av de største fritidsbåtene som har vært innom Os havn denne sommeren, bortsett fra Svein Ivar Vinnes sin Princess på 78 fot.