På gjengrodde stier

Foto: Jan Petter Svendal

En populær turvei er igjen blitt dekket av busker og trær. Nå tar frivillige et tak igjen.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)


Stien fra gravplassen på Kuventræ og langs Ulvenvatnet mot Kuventræ barnehage er en populær vei må gå for mange, men mye godvær og noen runder med lett regn gjennom sommeren, har sørget for at det har grodd skikkelig.

Sist dette var et tema var i august 2019. Da fikk NyttiOs.no henvendelse fra turgåere om hvor gjengrodd det var på denne stien, som. Da kontaktet vi idrettskontakt Tom Leonsen i Bjørnafjorden kommune.

– Jeg vil følge dette opp med Statens vegvesen og turlaget. Skal og ha et lite møte med teknisk i kommunen. Kanskje kan vi få de til å ta en runde langs turveien med maskin, sa Tom Leonsen til NyttiOs.no da.

En uke senere var de i gang med ryddingen, ikke Statens vegvesen eller kommune, men Os Turlag. Og så fjernet kommunen kvistene i etterkant.

Frivillige tar tak igjen
Så er vi i 2021. NyttiOs.no har fått henvendelser igjen, og vi har registrert selv at det er godt gjengrodd. Vi har kontaktet Tom Leonsen igjen, og han forteller at han er på saken.

– Jeg har vært i kontakt med turlaget, og de vil rydde langs stien i løpet av høsten. Bjørnafjorden kommune vil da bidra med å fjerne kvist i etterkant, sier Tom Leonsen.

Os Turlag tar altså tak igjen, slik de har gjort og gjør mange steder i kommune, og dermed gjør det enda mer attraktivt for oss alle å legge ut på tur.

Enn så lenge vil det nok være litt tett langs stien langs Ulvenvatnet, men ikke ufremkommelig, og snart blir det mye bedre.

God tur!