Kårer beste bærprodukt i Bjørnafjorden kommune

Foto: Jan Petter Svendal

Siste helgen i august blir det Bondens dag inne i sentrumskjernen.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Lørdag 28. august arrangeres Bondens dag i Os sentrum, i år litt annerledes enn det som har vært vanlig før covid-19 kom.

– All aktivitet foregår i sentrumskjernen og det blir dessverre ikke dyr på Kyrkjeflaten slik det pleier å være, men Os Bondelag vil som vanlig være hjertelig tilstede, med en stor stand på torget, sier Christoffer Kobbeltvedt i Fjordfolk som arrangerer for Os sentrum..

– De har med seg en del maskiner, og plantekasser som er en del av deres prosjekt inn mot barnehagene. I tillegg blir det flere stands med fokus på god lokal mat.

I tillegg blir det gode tilbud i butikkene og konkurranser man kan delta på, blant annet hesteskokast. Og det loves flotte premier.

Smakskonkurranse – jakten på Bjørnafjordens beste bærprodukt
På årets Bondens dag blir det også slått et slag for utnyttelse av lokale, tilgjengelige råvarer og en smakskonkurranse hvor det blir kåring av Bjørnafjordens beste bærprodukt.

– Selve smakingen skjer under Bondens Dag og vi har fått tak i et smakspanel med stor kompetanse på smak. Panelet består av Lukaz Brekke, Siw Bugge Gjerdevik Kolstad, Jeanne Monclair Bolstad, Børge Brekke og Bjørnar Alvsvåg Folgerø. Vi oppfordrer alle til å finne frem gamle saftpresser, syltetøyglass og familieoppskrifter, plukke bær og være kreative.

Alle som ønsker å delta kan levere bidrag til Fjordfolk i Gründerparken på dagtid eller Dyrebutikken Max frem til kl 20 (hverdager). Siste frist for innlevering er fredag 27 august. Alle bidrag må merkes med type
produkt (eks “bringebærsyltetøy”) og navn.