Mellom fruktrær og bikuber

Idyll i Solbbakken. Foto: Jan Petter Svendal

Mikrohuset har den beste utsikten i Solbakken.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Ett år har det tatt, og en million har det kostet, men det er takket være veldig mye egenarbeid og god hjelp fra bekjente, ellers kunne det nok fort blitt det doble. Det er hans gode venn Oddvar Lyssand som har tegnet huset.

Arne Mæland har brukt tiden med mye koronasmitte til å få opp drømmehuset.

Mikrohuset ligger 10-15 meter ovenfor galleri Solbakkestova, står delvis på peler, stikker syv meter ut, og er på 30 kvadratmeter.

Huset har innlagt vann og kloakk, et lite bad, åpen løsning med et lite kjøkken og en liten stue, og en vegg uten dør skiller kjøkkenet og dobbeltsengen. Huset har også en liten hems med en sengeplass.

Selv om det er et lite hus, gjør den store glassfronten at det føles større ut. Der får man naturen inn, og har en praktfull utsikt mot blant annet fjorden og Folgefonna.

– Å våkne av lyset fra solen inn i huset er helt magisk, og så er det vakker utsikt fra sengen sier Arne Mæland.

Og han har hatt noen overnattinger siden huset ble ferdig i juli.

– Jeg har ikke klart å flytte ut etter første overnatting. Det er blitt et magisk lite hus å bo i. Jeg trives veldig godt, og det kommer nok gjester som skal bo der også til å merke.

Arne Mæland kunne nok tenke seg å bli boende i det lille huset, men planen er at mange andre skal få muligheten til å leie det.

Huset blir lagt ut på Airbnb og ikke så lenge, og da går det nok ikke lange tiden før de første turistene melder seg.

Og så skal jo venner og kjente få muligheten til å prøve huset, og kunstnere som kommer på besøk til Solbakken og Os.

Huset ligger midt i vakker natur, oppe i gressbakkene, omkranset av frukttrær, bikuber og geiter som går og beiter. Og fra en av de to terrassene på huset ser man også over til alpakkaene som går og beiter.

Og så er jo både kunsthagen og galleriet tilgjengelig, så opplevelsen blir helt spesiell for gjestene som booker inn.