Parkering forbudt?

Foto: Jan Petter Svendal

Reaksjonene lot ikke vente på seg da skiltet kom opp i Brugata.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Tirsdag ettermiddag fikk NyttiOs.no en henvendelse angående skilting som var endret på i Brugata.

– Hvorfor er det plutselig blitt parkering forbudt langs det tidligere apoteket i Brugata? Er det kommunen som har begynt å stenge av plasser for å tvinge biler til å parkere i det nye parkeringshuset som skal åpne i høst, ellerr er det en fornuftig forklaring på dette?

Det var nemlig slik at de opprinnelige skiltene var dekket til med svart plast tirsdag ettermiddag, og så var det satt opp parkering forbudt skilt.

Etter litt undersøkelser og en tur innom Brugata tirsdag morgen, så fikk vi en grei forklaring, for fortauet var gravd opp.

– Vi holder på å grave for å få lagt inn fiber til det nye treningsstudioet som skal åpne her, så parkering forbudt her er bare midlertidig, sa en arbeider som holdt på med gravingen.

Dermed er det altså fortsatt lov å stå parkert utenfor det tidligere apotek-lokalet hvor det i løpet av måneden åpnes et nytt fitness treningssenter.

Men spennende blir det å se hva kommunen gjør med trafikkmønsteret og parkering når det nye parkeringshuset åpner i høst.

Kommunen har hyret inn Aplan Viak til å lage en rapport angående parkering på Osøyro, så får vi se hva som kommer ut av den.

For de som kjenner osingene godt, så vet de at det ikke skal «køddes» så veldig mye med kjøremønster og parkering på Osøyro før det blir sirkus.

– Jeg håper kommunen tenker liv og handel på Osøyro når de legger opp til fremtidig plan for parkering og kjøremønster, sier en næringsdrivende til NyttiOs.no.