Bergen Poker run kommer innom to steder i Os

Foto: Jan Petter Svendal

Det blir gode muligheter for osingene til å oppleve de heftige racerne lørdag 21. august.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Lørdag 21. august går nok en start av dette populære båtracet, som har med både vanlige båter med mange hestekrefter, og rene racere som går styggfort.

Starten går som vanlig fra Vågen i Bergen med felles kortesje. Turen går så til Møkster i Austevoll, og etter hvert kommer de innom Os.

Og i år blir det altså besøk to steder i Os, først er de innom Vedholmen i Øyane ca klokken 13 for å hente spillkort, og for å fylle fuel for de som trenger dette.

Deretter går båtene gjennom Hauglandssjøen og ut til Halhjem, for så å dreie mot Os havn, og der blir de i hele to timer for å innta lunsj på en av restaurantene ved havnen.

Les også: Fore en sommerlig lørdag vi fikk (video og bilder fra Bergen Poker run)

Båtene har felles start utenfor Os havn klokken 16, og en halvtime senere ankommer de Hjellestad.

Det byr seg altså flere anledninger til å få med seg disse heftige båtene. Vedholmen, Hauglandssjøen, Halhjem, Bjørnatrynet, moloen på Mobergsneset og Os havn burde være gode steder å få tatt de nærmere i øyesyn.

Bergen Poker Run er et sosialt arrangement for båt-interesserte og kan sammenlignes med rebusløp for bil. De kjører en oppsatt rute og underveis må deltagerne plukke opp 5 spillekort på forskjellige angitte steder langs ruten. Kortene er forseglet i en konvolutt og den skal bringes uåpnet til kveldens pokerbord . Ved pokerbordet åpnes én og én konvolutt og kortene plasseres på bordet med billedsiden opp.