Tok Bjørnafjorden kommune sitt første Ol-gull

Anders Mol og Christian Sørum med gullmedaljene etter nattens bragd.

Nattens kamp ble en drømmefinale for Norge i sandvolleyball, og i Strandvik var det flere tilskuere enn innbyggere.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.no på Facebook)

Anders Mol og Christian Sørum, spilte bunnsolid og de regjerende verdensmestrene fra Russland, Krasilnikov og Stoyanovskiy var sjanseløse.

Russerne startet kampen forrykende og ledet 5-1 etter få minutter. Men det varte ikke lenge før Anders Molog Christian Sørum kom på høyden og gikk forbi, og settet endte med norsk 21-17-seier.

Andre sett var lenge helt jevnt, men da Norge gikk fra 11-11 til 16-12 var all tvil borte. Dette hadde gutta våre full kontroll på! Og da Stoyanovskiy servet Norges andre matchball i nett på stillingen 20-18, var gullet sikret.

– Det er rett og slett imponerende det Anders og Christian har prestert i OL i Tokyo. Selv om man har drømmer og mål, er det ikke gitt å få det ut når det gjelder, sier NVBFs generalsekretær Kristian Gjerstadberget.

Disse to unge utøverne har allerede prestert på høyt internasjonalt nivå i flere år. De er  europamestre tre år på rad, og de har vunnet verdensserien. Å klare å vinne OL-gull i en verdensidrett som sandvolleyball er, det er nesten vanskelig å beskrive.

– Vi er utrolig stolte av det de får til på sandvolleyballbanen. Vi håper dette inspirerer mange flere barn og unge til å drive med volleyball og sandvolleyball i årene fremover.

Full kok i Strandvik
I Strandvik bor det i overkant av 500 innbyggere, men på nattens utendørsarrangement med visning av kampen på storskjerm, var det mellom 600 og 700 tilskuere.

Også fra Os kom det tilskuere, for båten til Lysøen/ Kode, Ole Bull, hadde med både ordfører og mange andre over fra Os til Strandvik i natt.