Klar for symposium

Karin van Ommeren foran mikrohuset som Arne Mæland har bygget i Solbakken. Foto: Jan Petter Svendal

Nederlandske Karin van Ommeren blir årets internasjonale alibi, og hun gleder seg over å være i Os igjen.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.no på Facebook)

Lørdag dukker et kjent ansikt opp i trappen til Galleri Solbakkestova, og etter noen sekunders betenkningstid erindrer vi dette ansiktet.

Hun har vært i Os mange ganger, og nå er altså skulptør Karin van Ommeren tilbake for å være med på nok et skulptursymposium, og denne gang i miniatyr.

For det blir Karin, Arne Mæland og Leif Hedman som skal skape flotte skulpturer, og disse doneres til kommunen, og skal plasseres langs moloen ute på Mobergsneset når de er ferdig om en uke.

– Det er fantastisk å være tilbake i Os og Bjørnavegen, til familien min, for det er de blitt de jeg bor hos, og det er der jeg liker å bo når jeg er i Os, sier Karin van Ommeren til NyttiOs.no.

Men det var ingen selvfølge at hun skulle komme nå, for koronaviruset lager stadig krøll for de som skal ut å reise, og for å være på den sikre siden, reiste Karin til Os over en uke før symposiet skulle starte.

– Jeg reiste tidligere enn planlagt for å være på den sikre siden, jeg ville ikke risikere at restriksjoner skulle stanse meg fra å rekke det, så her er jeg, og veldig glad er jeg for å være her.

Og Karin er veldig klar for på innta Vognhallen denne uken.

– Jeg gleder meg til å stå å jobbe med steinen i Vognhallen, det er blitt en utrolig fin plass å stå og lage skulpturer på , og så er jo utstillingslokalet veldig fint, sier Karin

Tre kunstnere
Tre kunstnere setter altså i gang å hugge i stein i Vognhallen denne mandag 19. juli, og disse er Karin van Ommeren (Holland), Leif Hedman og Arne Mæland.

I tillegg blir det kunstutstilling med Hans Ingebrigtsen i galleriet til Vognhallen, fra 22. juli klokken 18, til 25. juli.

Symposiet avsluttes søndag 25. juli kl 18.00, med konsert. Artist er Hans Marius Johnsen.