Da er dagsturhytten tatt i bruk

Foto: Jan Petter Svendal

Går du over Borgafjellet, kan du nå droppe innom to hytter, den ene har både lesestoff og oppvarming.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.no på Facebook)

Tidlig i november i fjor ble seksjonene til dagsturhytten «Borgabua» flydd opp på Borgafjellet, og noen dager senere var det montert sammen.

Da var planen åpning før jul, eller like over jul, men korona og smitteverntiltak satte en stopper for dette.

Men selv om ikke hytten ble åpnet, var det stor aktivitet fra både Os turlag og andre, med å ferdigstille plattingen rundt og lage en fin tilgang til hytten, men døren var altså låst.

Men i går mandag ble endelig hytten låst opp, og den er nå tilgjengelig for turfolket som går opp på Borgafjellet, og til høsten blir det en offisiell åpning.

«I dag ble dagsturhytta «Borgabuo» på Borgafjellet åpnet for all som har lyst til å stikke innom. Her er litt lesestoff for den som vil tilbringe en time eller to før de går videre. Oppfordrer alle besøkende til å ta vare på hytta, ta av skoene før du går inn og forlat hytta slik du ønsker å finne den neste gang du kommer innom», melder Os turlag i forbindelse med gårsdagens åpning.

Hytten ligger ikke lange biten fra toppen ved masten, og den ligger på nedsiden av turstien over Borgafjellet, med fronten mot Osdalen.

Hytten har fått en stor platting utenfor, og har flere greie sitteplasser på selve bygget utendørs. Inne er det benker med puter på, en vegg med diverse bøker som kan leses i når man er der oppe, og så er der en god vedovn som kommer godt med når høsten og vinteren setter inn.

Dette er en dagsturhytte, og dermed ikke en plass man kan sove over, det vil si, utendørs kan man det, men altså ikke inne i hytten.

Se også: Påskefjellet i Os (billedserie)

Går du videre over Borgafjellet, mot stien opp til Møsnuken, kommer du også til «Borgly». Dette er en gapahuk hvor man kan søke ly under tak, og med en spektakulær utsikt mot fjorden, Fusa og Folgefonna.

Foto: Jan Petter Svendal