«Prinsessene» møttes i Os havn

Ikke noe å si på båtene som besøker Os havn. FOTO: Jan Petter Svendal

Den største var på over 70 fot og holder til i Bjørnafjorden kommune.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Det er sommer og sol, og i havnen er det godt med båter som kommer og går.

Noen båter gjør mer av seg enn andre, for eksempel tre av typen Princess som lå utenpå hverandre ytterst på gjestebryggen, den ene på 50 fot, mens en av de andre var på 57 fot.

Men det var en lokal Princess som tok oppmerksomheten til disse, for når du kommer med en Princess på 78 fot får du oppmerksomheten rettet mot deg.

Tirsdag ettermiddag kom Svein Ivar Vinnes fra Fusa (Vinnes) med båten sin, som han hentet i Tønsberg i mai.

Svein Ivar har vært eier av bokbåten Epos de senere årene, som han eier i selskapet MS Epos AS. I samme selskapet er også hans nye stolthet Ocean Princess, båten skal han bruke til chartervirksomhet.

Båten som er fra 2000, er på 78 fot, har plass til åtte personer i de fire lugarene. Båten bruker ved 8 knops fart 20 liter diesel i timen, men forbruket øker til 350 liter i timen ved en fart på 25 knop.

– Jeg kommer til å holde meg mest i nærområdet. Bjørnafjorden, Austevoll og Hardanger. Ellers er jeg åpen for innspill. Jeg drar der gjesten ønsker at jeg skal dra, sier Svein Ivar Vinnes til Os og Fusaposten sin sommeravis.

Tirsdag var båten inne til Os og hentet et knippe med ansatte fra en bedrift, og de fikk seg nok noen gode timer på fjorden utover ettermiddagen og kvelden.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Videoen under er laget når forrige eier hadde båten.