Røde Kors tar eldre med til Ramsholmen

Foto: Os Røde Kors besøkstjeneste

Os Rotary sørger for skyss, og på holmen blir det sosialt samvær.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Os Røde Kors besøkstjeneste har rundt 40 besøksvenner som ukentlig besøker eldre i hjemmet deres eller på institusjon, men trenger enda flere for å dekke den etterspørselen de har opplevd i perioden pandemien har vært et faktum.

Os Røde Kors besøkstjeneste legger også opp til turer rundt i bygden, kafebesøk og kulturopplevelser, og de bruker minibussen som de har til å komme seg rundt. Tilbudet har lagt nede i tiden med pandemi, men nå har det begynt å røre på seg igjen.

Les også: Os Røde Kors trenger flere besøksvenner

Sist uke startet de opp med turer til Ramsholmen, øyen som Os Rotary har utviklet gjennom 20 år, og som i dag Bergen og Omegn Friluftsråd tar hånd om.

– Vi hadde tur med en liten gruppe til Ramsholmen på tirsdag, og skal ha nye turer på tirsdager fremover. Da bruker vi minibussen til å hente brukere, og så kjører vi ut til Halhjem. Der er kjempehyggelige personer fra Os Rotary klar med båten som tar oss over til øyen, sier Kjersti Gylløw i Os Røde Kors besøkstjeneste til NyttiOs.no.

På Ramsholmen kan besøkende oppleve vakker natur og gleden ved sjølivet. Os Rotary disponerer den spesialkonstruerte båten «Unik» for rullestol-brukere og sørger for transport til og fra Ramsholmen.

På øyen blir det sosialt samvær for brukerne som besøkstjenesten har med.

– Vi samles til kaffe, kaker og en god prat, og vi er ute når været tillater det, men går inn i det flotte huset som Os Rotary har fått laget hvis det er dårlig vær.

Kjersti Gylløw berømmer gjengen i Os Rotary.

– Vi har et flott samarbeid med Os Rotary, og kunne ikke gjort dette uten dem. De gjør en kjemeinnsats for at vi skal få dette til.

Tirsdag er de klar for en ny tur ut på Ramsholmen, og med de gode værmeldingene fremover, så blir det nok gode dager for de eldre som får være med.

Om Ramsholmen
Informasjonstavle om Ramsholmen finner du på kaien på Halhjem og på Ramsholmen.

«Anlegget er åpent for lag, organisasjoner, familier, men slik at funksjonshemmede har prioritet. Båten «Unik» er spesialkonstruert for trygg og enkel, men rask transport til og fra Ramsholmen. Fartøyet har base på kaien på Halhjem. Brygge- og båtkonstruksjonen på «Unik» gjør det mulig å kjøre rullestoler rett om bord og i land».

Foto under, Bergen og omegn friluftsråd