“Sumarnatta”- ny utstilling i Vognhallen

Det er en higen mot sommer som har vært drivkraften i Anne Mo.z.art sin inspirasjon i arbeidet frem mot denne utstillingen.

Følg NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

Fredag 25. juni klokken 18 åpner endelig en ny utstilling i Vognhallen ved Os stasjon.

Det er kunstner Anne Mo.z.art, eller Anne Moldestad Zachariassen som hun egentlig heter, som skal stille ut i Vognhallen fra 25. juni til 4. juli.

Kunstneren har sitt virke i Bergen, der hun arbeider ut i fra sitt atelier på Bryggen. Anne har malt i 17 år, og akryl på lerret er hennes medium. Hun maler ekspressive og fargesterke bilder med motiver hentet fra eget liv, og de stedene som står hennes hjerte nært. Både mennesker og natur står sentralt i hennes kunst.

I tillegg til å være kunstner er hun også eier av Galleri Mo.z.art, på Nikolaikirkeallmenningen i Bergen.

Utstillingen «Sumarnatta»
Det er en higen mot sommer som har vært drivkraften i Anne Mo.z.art sin inspirasjon i arbeidet frem mot denne utstillingen. I en gammel diktsamling av lyrikeren Aslaug Låstad Lygre fant hun ytterligere inspirasjon. De velkjente verselinjene fra Låstad Lygres dikt “Du skal ikkje sova” fremstiller akkurat denne lengselen som Anne ønsker å formidle i sine sommerbilder.

Det handler om viktigheten av de små, ofte hverdagslige og trivielle, øyeblikkene. Der nære, kjente og kjære, både i mennesket og natur. Den milde sommerstemningen som gir varme langt inn i hjerteroten.

Kunstneren sier som Aslaug Låstad Lygre: “Vi skal ikkje sova bort sumarnatta, ho er for ljos til det. Då skal vi vandra isaman ute, under dei lauvtunge tre.”

Anne Mo.z.art gleder seg stort til å få fylle veggene i det nydelige utstillingslokalet i Vognhallen med sin nyeste utstilling “Sumarnatta”.

Utstillingen åpner i Vognhallen fredag 25 juni, og står frem til 4 juli.

Åpningstider:
Vernissage fredag 25. juni 18-20
Mandag-torsdag 12-16
Fredag 12-18
Lørdag-søndag 12-16