Årets lengste dag

Foto: Jan Petter Svendal

Solen «snur» i dag, og morgendagen blir litt kortere, men det blir som regel varmere i perioden etter solsnu.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I dag mandag 21. juni er den lyseste dagen vi har i løpet av dette året. Solen sto opp klokken 04.12, og går ned klokken 23.09.

Vi sier at solen snur, men det som skjer er at vi som bor på den nordlige halvkule sakte men sikkert vender vekk fra solen, ettersom jorden følger sin bane.

Solverv er betegnelsen for de to tidspunktene på året når solen har størst deklinasjon, nordlig 20. eller 21. juni og sørlig 21. eller 22. desember. I dagligtale sier man ofte at «solen snur» på hvert av disse tidspunktene.

Morgendagen vil altså være litt kortere enn dagen i dag, ca ett minutt, men vi har heldigvis mange lyse dager å se frem til før mørketiden er her igjen, så det er bare å nyte sommerlyset.

Bra meldinger for uken
Det ser ellers ut til at uken byr på et ganske bra vær. Både Yr og Storm melder stor sett varierende skydekke og en del sol, men ikke de helt store temperaturene. Og så kan det komme en og annen byge i løpet av uken.

Det ser ut til at vi vil ligge på 17-20 grader (varmest tirsdag), men når solen kommer gjennom kan det nok føles enda litt varmere.

HER er langtidsvarslet for Os fra Yr og Storm!

Onsdag er det St.Hans. Da er det meldt svak vind, lettskyet og en temperatur på rundt 17 grader på det varmeste.