I dag røk grafittiveggen på Oshjørnet

Foto: Jan Petter Svendal

Tøff graffiti ble dekket over av hvit veggmaling, men det er ikke over med det.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

i juni i fjor var det to dagers grafitti-workshop i Os sentrum for ungdom mellom 13 og 18 år.

Marie og Paul var instruktører, og ungdommene fikk lære litt om sjablonger, gå løs på veggene inne i tidligere Tojo frisør med spraymaling, og så fikk de sette preg på veggen utvendig ved Skaparstovo i Oshjørnet.

I dag startet Sommergata i Os sentrum, med folkeliv, delvis bilfritt sentrum, litt salgsboder og god stemning.

Og en del av Sommergata står ungdommen for, blant annet med seconhand-marked utenfor Oshjørnet på lørdagen, og så graffiti.

Se også: Sjekk hvor tøft det ble

I dag ble det malt over veggen som ungdommene laget i fjor, men det stopper ikke med det, for lørdag skal en ny instruktør og flere ungdommer få gå løs på veggen med ny graffiti.

– I fjor hadde vi workshop med graffitikunstner Marie Doyenne, som resulterte i et fargerikt kunstverk på gamle Oshjørnet. Gatekunst skal være «levende» kunstverk, derfor blir veggen ny i år. Denne gangen er det kunstner Gurdish Haugsdal som skal sette sitt preg på veggen, sammen med ungdommer.

Sommergata fortsetter i over en uke, frem til og med lørdag 26. juni, og i morgen blir det boder, gode tilbud i butikkene, seconhand-marked, graffiti, og klokken 15 blir det utdeling av to kulturstipend.

– For andre gang deler Bjørnafjorden kommune ut to kulturstipend for ungdom på kr 20 000.

Ordfører Trine Lindborg står for utdelingen.

Foto: Jan Petter Svendal