BUA har åpnet i næringsparken

Foto: Jan Petter Svendal

Ordfører Trine Lindborg sto for den offisielle åpningen, og nå blir det fritt frem for å låne turutstyr, skateboard, slakk line, med mer, gratis.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I begynnelsen av mai ble det klart at BUA i Bjørnafjorden kommune skulle åpne i den tidligere lesesalen til biblioteket i Os næringspark.

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. BUA (barn unge aktivitet) heter mange av dem. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner. 

– Når vi er i gang kan folk bestille på forhånd ved å gå inn på bua.io, men de kan og droppe innom og låne, og det er helt gratis, sier prosjektleder Eivind Bru til NyttiOs.no.

Og i gang er de altså i dag, nærmere bestemt fra klokken 17-19, og da med snorklipping av ordfører Trine Lindborg, underholdning fra elever ved Os barneskule, og så er det lovet is til de som kommer.

– Ta på deg aktivitetsklær for her kan du både se og prøve det flotte utstyret BUA låner ut helt gratis. Åpningen blir et arrangement for hele familien, sier kultursjef Erik Vangsnes.

I BUA vil du kunne låne blant annet skateboard, rulleskøyter, liggeunderlag, turkjøkken, hengekøye, fiskeutstyr, sparkesykler, ryggsekker, slakk line, hjelmer og mye mer gøy og nyttig.

BUA skal være åpen tirsdager og torsdager på ettermiddag fremover.

BUA får og en liten filial i Eikelandsosen ved biblioteksfilialen i kommunetunet på Leiro.

Her kan du opprette brukerprofil

FOTO: Jan Petter Svendal