Astronauter søkes!

Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) vil ha norske søkere til astronaut-stilling.

Følg NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

Vi har jo hatt osingen Alfred Lunde (romfartsingeniør) i viktig arbeid for Nasa i over 20 år, så hvorfor ikke en osing/ bjørnafjording som astronaut for ESA?

Næringsminister Iselin Nybø (V) oppfordrer norske menn og kvinner til å søke på stillingen som ESA nå lyser ut på blant annet Finn.no.

– Norge har deltatt i det europeiske romfartssamarbeidet i snart 35 år. Tenk hvor spennende det hadde vært om den nye ESA-astronauten var norsk, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Fredag 18. juni går fristen ut for å søke på stillingen som ESAs neste astronaut. Næringsministeren oppfordrer norske kvinner og menn med de riktige egenskapene og med en teknisk utdanning til å søke.

– Norsk høyteknologi gjorde oss til verdens beste offshore-nasjon. Nå er norsk teknologi drivkraften bak vår vekst som romnasjon. Teknologien vår flyr allerede i verdensrommet og utfører viktige jobber på Mars. Nå hadde det vært gøy om en norsk kvinne eller mann følger på, sier Nybø.

Hvem kan søke om å bli astronaut?

  • Statsborgere fra alle ESAs medlemsland kan søke jobb som astronaut, og Norge er ett av 22 medlemsland.
  • For å kunne bli europeisk astronaut må du ha utdanning på masternivå eller høyere fra et universitet eller forsvaret. Tidligere europeiske astronauter har blant annet vært forskere, leger, ingeniører, fysikere og testpiloter. De nye astronautene er ikke begrenset til å ha bakgrunn i disse yrkene, men søkere må ha bakgrunn fra medisin, ingeniør-, teknologi- eller realfag.

I en ny video på regjeringens Instagram-konto trekker Iselin Nybø frem hvilke gode egenskaper som er viktige hvis du vil bli Norges første ESA-astronaut. Se videoen her.