Sommerles er i gang

I fjor deltok 900 barn i Bjørnafjorden kommune. I år er målet å bikke 1000.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Sommerles 2021 startet opp i dag 1. juni og pågår frem til 31. august. Sommerles blir administrert av bibliotekene rundt i de forskjellige kommunene, og i Os og Fusa altså av Bjørnafjorden bibliotek.

Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1. – 7. klasse. Målet er å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august) og å samle XP (poeng).

I fjor deltok over 120 000 barn, og bare i Bjørnafjorden kommune 900. I år er målet å bikke 1000 barn i kommunen.

Målet med Sommerles er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Deltakerne kan vinne både digitale troféer og små premier som hentes på biblioteket.

Deltakerne kan lese hva som helst av bøker! De kan også lytte til lydbøker eller bli lest for av mamma, pappa eller noen andre som er flinke til å lese.

Logg deg inn på Sommerles.no for å registrere lesingen din, se hva andre barn leser, utveksle meldinger med vennene dine og løye digitale oppgaver.

Du får XP (poeng) for hver side du leser eller hører. Slik kan du samle på digitale trofé og hente kule premier i biblioteket. Du kan også få poeng ved å hente et nytt kodeord hver mandag.

Bjørnafjorden bibliotek har en egen YouTube-kanal som du kan abonnere på. På kanalen vil du få lesetips, fun facts om Sommerles og kodeord til den spennende Sommerles-fortellingen: «Den magiske regnskogen»