Overlevde ikke helgen

Slik så det ut i Mobergsvika onsdag formiddag. Foto: Jan Petter Svendal

– Ikke greit i det hele tatt.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Mobergsvika har på lik linje med mange andre friluftsområder blitt flittig brukt under tiden med koronapandemien.

I løpet av våren har også det vært mange skoleklasser og barnehager som har kost seg med uteaktiviteter på og ved stranden i Mobergsvika.

På området har det stått to store bord i lengre tid, og de har stort sett fått stå i fred, og har blitt brukt fornuftig.

Men i løpet av helgen var det slutt, da er det nok en eller flere som har hatt veldig mye som skulle ut, og det har gått over de to bordene. Det ene bordet er helt smadret, mens det andre kanskje kan få en fremtid med litt nødhjelp.

– Dett er jo ikke greit i det hele tatt, her må de som har ødelagt ta ansvar og ordne opp etter seg, sier en som er mye i Mobergsvika til NyttiOs.no.

– Jeg er ikke overrasket
Det er Bergen og omegn friluftsråd som sørger for å holde MobergsvikA på stell, og de gjør en strålende jobb. Da er det sørgelig at andre går inn for å ødelegge for veldig mange.

– Jeg er ikke overrasket over at de to bordene er blitt knust. Vi opplever for tiden et tosifret meldinger om at bord er blitt ødelagt på områdene våre, og vi ser at noen meldinger kommer etter at det har vært store ansamlinger med ungdommer på friluftsområdene. Bordene tåler rett og slett ikke at mange står og danser på de, da klapper de sammen, sier Lars Torgilstveit i Bergen og omegn friluftsråd til NyttiOs.no.

– Vi skal ta hånd om bordene, og se om det er mulig å fikse de, eller om vi må sette ut nye.

Er dette noe dere anmelder til politiet?

– Nei, vår opplevelse er at det ikke har noe for seg, sier Torgilstveit.

Har du sett noen ødelegge, eller har tips om hvem som står bak, så meld fra til politiet eller friluftsrådet.