Fikk du lapp på bilen?

Foto: Jan Petter Svendal

«Vi trenger plassen til kundene våre».

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Det er ikke noe nytt at halvtimesparkeringen langs Brugata blir brukt til langtidsparkering, og heller ikke at næringsdrivende ergrer seg over det, men så langt bare fortsetter folk å parkere bilen der i mye mer enn en halvtime.

Onsdag var Rosvold spillkiosk ute igjen og la lapper på fem-seks biler som hadde stått lenge.

– Bilene som har fått lapp i dag, har i følge sjefen min stått der i mange timer, og det er jo ikke greit når det er en halvtimes parkering, sier en av de ansatte i spillkiosken.

«Dette er en halvtimes parkering, du bryter loven når du står her hele arbeidsdagen. Vær snill å flytte bilen din til en langtidsparkering. Vi trenger plassen til kundene våre. Hilsen oss om driver butikk i Brugata», sår det på lappene som ble lagt ut.

– Hvor er politiet
Flere NyttiOs.no snakket med, mente politiet må ta affære og skrive ut bøter til de som står der over hele dagen.

– Politiet er mer opptatt av å slå ned på at ungdommene sladder litt med bilen sin, enn å bøtelegge disse som bryter loven daglig ved å stå timevis på en halvtimesparkering, sier en vi treffer i gaten onsdag.

Politiet er klar over parkeringsproblemet i Brugata.

– Vi er ikke bare opptatt av sladding. Vi er klar over parkeringen utenfor butikk og treningssenter i Brugata, men travle dager med veldig mange gjøremål gjør at vi ikke rekker over alt. Jeg skal uansett formidle dette videre til trafikkansvarlig, sier politioverbetjent Anne Lyssand til NyttiOs.no.