Men det gikk ikke helt etter planen

Foto: Jan Petter Svendal

«Os Havn ble raskt fylt opp med båter og med kraftig sidevind, ble det vanskelig å ligge i ro og vente».

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Os båtklubb gikk noen uker før 17. mai ut med meldingen om at de ville lage båtkortesje fra Vargavågen og inn langs Os, og så videre til Halhjem og Øyane.

De regnet med at rundt 30 båter ble mer, men fikk seg en overraskelse da de kom ut på fjorden.

«Vi antok at vi ville bli et sted mellom 20 – 30 båter. Der gjorde vi en total feilvurdering. Da vi kom ut av Varga kjeften lå det 41 båter og ventet på oss. Da vi gikk langs Oslandet ble det talt over 100 båter», skriver Os båtklubb på sin egen nettside.

Les også: Hurra for engasjementet og nasjonaldagen (BILLEDSERIE OG VIDEO)

På et møte en times tid før avgang ble det også bestemt å gå inn forbi bølgedemperne med en del båter, og disse ble liggende og vente mens enda flere båter kom til.

«Dette kunne jo ikke gå bra med så mange båter innenfor bølgedemperne, noe det heller ikke gjorde. Os havn ble raskt fylt opp med båter og med kraftig sidevind, ble det vanskelig å ligge i ro og vente. Til slutt måtte vi som ventet prøve å presse oss ut, noe som gikk utover de som var på vei inn. Det ble litt klabb og babb, men det så ut for at det løste seg», skriver klubben videre.

Se også: The american way on the nationalday (blogginnlegg)

Konvoien gikk videre til Bjånes der de snudde mot Varga igjen, men mange båter ble med videre mot Øyane.

«En god gjeng fulgte med videre til Hauglandsjøen og Øyane. Der var det mer orden i rekkene, båtene gikk tettere og konvoien tok seg bedre ut. Vi har jo ingen erfaring med å seile i konvoi, så for å være første gangen, må vi si at dette var vellykket».

For oss som sto på land, ble det så absolutt vellykket, og mange snakker om at dette uansett pandemi eller ie, bør bli en tradisjon i fremtiden.

En flott 17. mai ble det, og båtklubben var så absolutt med på å lage dagen fin.