Hurra for engasjementet og for nasjonaldagen

En Oselvar hørte selvsagt med, og dette er nummer 100 fra Oselvarverkstaden. FOTO: Jan Petter Svendal

Andre året med annerledes feiring av 17. mai, går inn i historien som den beste og flotteste.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Så fikk vi ikke feiere 17. mai på vanligvis i år heller, men hva gjør det når engasjement, kreativitet og solskinn sørger for at vi får en fantastisk annerledes feiring igjen.

NyttiOs.no sin utsendte fikk med seg en god og lang frokost på dagen, så gikk turen på sykkelen til Os sentrum. Først innom en viktig og fin markering i 75 år gamle minneparken.

HER kan du se talen til ordfører Trine Lindborg!

Deretter en runde rundt i sentrum og langs kaiene, godt med folk, mange store smil, masse flotte farger, men ikke den store trengselen.

«Ja, vi elsker» frå Bjørnafjorden. Victoria Bakka og Eirik Søfteland synger.

Ute i Mobergsvika satt det en kvinne på gresset, ingen på stranden, og langs Oseana var det ikke mange folk å se.

Vi rakk en frisk og god dukkert på utsiden av moloen på Mobergsneset, så gikk startskuddet for den store båtkonvoien fra Varga og langs land mot Os og videre mot Solstrand.

Bra med folk på moloen sto klar til å ta i mot båtene som gikk innover forbi Lekvenvågen og videre langs land mot OIs havn. Og det var et hav av båter, og i front runget Ossongen fra store høyttalere.

At der var 100 båter med i konvoien totalt er ikke langt unna sannheten, og de første 30-40 gikk også innom Os havn, og så i en fin bue rundt og ut mot bølgebryterne igjen, hvor de måtte vente. For i mellomtiden kom resten av konvoien på rekke og rad, forbi Os havn og videre mot Solstrand for så å snu og legge turen mot Bjørnatrynet, Halhjem og Øyane.

Dette ble bare fantastisk flott, så en stor takk til Os båtklubb og alle andre som hang seg på og laget herlig 17.mai stemning på sjøen og inne i havnen.

NyttiOs.no dro videre fra Os og til Varåsen, og jammen rakk vi å være på plass før Os amcar klubb kom med et 50-talls fete amerikanske biler på rekke og rad, et kvarters tid etter skjema, passet oss veldig bra, da rakk vi nemlig den seansen også. Litt regn gjorde ingenting, for solen var kjapt på plass igjen.

Vi registrerer ellers mye spennende av aktiviteter rundt i bygden, og da i små kohorter, men nok til at det har blitt både sekkeløp, potetløp og fiskekonkurranser, og selvsagt mye is og pølse-spising, og slik skal det være på en 17. mai.

Takk til alle som har gjort sitt til at dette ble en herlig nasjonaldag, faktisk en av de bedre.

Alle Foto: Jan Petter Svendal