Lager stor båtkonvoi på nasjonaldagen

Oppfordrer alle med båt til å være med.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Også i år blir det en annerledes 17. mai på grunn av pandemien, og dermed blir det ikke den store folkefesten, slik vi er vant til.

Men heldigvis legges hoder i bløt i bygd og by, og så dukker det opp nye og mer smittevernvennlige markeringer.

Så også i Bjørnafjorden kommune, for Os båtklubb ønsker å lage 17. mai tog, men da på sjøen, og med et par båtlengders avstand til hverandre.

– Os Båtklubb arrangerer konvoi på 17. mai, og vi oppfordrer alle med båt til å være med. Også de som ikke er medlem, melder klubben på sin nettside, og på sosiale medier.

Starter presis klokken 12

Os båtklubb holder til i Vargavågen, men også båter som ikke holder til der er velkommen, da venter de ved utløpet til Vargavågen.

– Vi starter kl 12 presis, da har alle funnet sin plass i konvoien og salutten går og vi siger ut av Varga. De som ikke har båten sin i Varga, kan vente med utløpet til Vargavågen og henge seg på der.

Konvoien går så ca. 100 m fra land, mot Osøyro på utsiden av bølgebryterne – Solstrand – vestsiden av Sandholmane (ikke rundt) – mot Varga, der kan de som ønsker det hoppe av, resten fortsetter mot Halhjem – Hauglandssjøen – runder varden ved Vedholmen – hovedleia tilbake til Varga.

Farten i konvoien vil ligge på rundt 6,5 knop.

– Vi holder ca. to båtlengders avstand mellom hver båt. For de som har VHF kommuniserer vi på kanal 72. En fordel at de som ikke vil være med gjennom Hauglandssjøen legger seg bak i kortesjen.

Så har du båt, er det altså bare å stille i eller ved utløpet til Vargavågen, og så hive seg på klokken 12.

Og for alle som ikke har båt, der er god plass til å holde avstand ved å stå på moloer, kaier, svaberg, ved hytter og hjemme i hager med flagg. Dette blir et flott flytende 17. mai tog.