«Manly Lion»

Jan Haaland har sluppet låt på engelsk. «Manly Lion», en låt med humor, tøffe gitarriff, rocka rytmer og vakre koringer i sjangeren blues-rock.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Som 75-åring debuterte Jan Haaland med å gi ut egen musikk. Det startet i fjor sommer med Skjærtorsdag – Eit Sommareventyr, sammen med Olav Skorpen.

Siden ble det tre låter til, den siste «Mandig løve», som er et rent Os- produkt. Tekst og tone har Jan Haaland laget selv, inspirert av en safaritur han var med på for to år siden. Og så synger han sammen med Kristine Bjånes.

Men det stopper ikke der for Haaland, for nå har han laget en engelsk versjon av løve-låten

«Manly Lion» er en engelsk versjon av en av fjorårets singel «Mandig løve», og er en litt småhumoristisk historie om en mandig løve fra sør for Serengeti. Løven er sjefen, knalltøff, men også en anelse emosjonell».

Jan Haaland tok for alvor opp igjen musikken i fjor, og da spesielt som soloartist, men han er ingen nykomling. Mange husker nok Tornado.

Tidlig på 60-tallet var han nemlig med å starte det gitarbaserte bandet Tornado, som bl.a fikk 2.plass i Norgesmesterskapet for Shadowsband på Bygdøy Sjøbad (foran Vanguars, Terje Rypdals band), og spilte inn plate hos Philips med innspillingssjef Rolf Wesenlund.

Siden bandets oppløsning i 1964 har Jan holdt fast i musikken og vært med på mye forskjellig. Blant annet har Tornado hatt flere reunionskonserter, det har vært visegruppe, rock n’ roll-band og i senere tid har han vært gitarist og vokalist i det lokale storbandet.