Rundt 500 i karantene i kommunen

Mye å gjøre for de som tar testene ved Røde Kors huset søndag. Foto: Jan Petter Svendal

Flere har sluppet ventekarantene etter negative svar på covid-19 tester søndag, men det er også flere nye som har testet positivt.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Lørdag var det rekordbesøk til teststasjonen ved Røde Kors huset i Kolskogen i Os, med over 300 innom. Også søndag var det kø med biler ved stasjonen.

Og årsaken til det høye trykket med folk som vil teste seg er mye smitte på Os ungdomsskule gjennom uken.

Fredag og lørdag fikk totalt 18 personer påvist korona i Bjørnefjorden kommune, og tallet fortsetter å stige

– Vi har fått inn flere positive i dag, men vi kommer til å komme med en oppsummering på det i morgen. De aller fleste er relatert til Os ungdomsskole, sier ordfører Trine Lindborg (Ap) til Bergens Tidende.

Men Trine Lindborg avviser at det er like mange smittede som fredag og lørdag.

– Nei, vi er ikke oppe i det antallet.

I følge Bergensavisen tidligere i dag, var det 9 nye smittetilfeller søndag, men dette tallet kan ha blitt større utover ettermiddagen og kvelden

I følge ordføreren skal ikke smitteutbruddet på Os ungdomsskule ha spredt seg videre.

Trine Lindborg indikerer at rundt 500 personer i kommunen er i karantene/ ventekarantene, men ikke bare grunnet utbruddet på ungdomsskolen. Det har og med den store ungdomsfesten på Kuventræ å gjøre.

Veldig mange har altså vært i ventekarantene i helgen, men en god del har i dag fått melding om at deres pode har testet negativt, og dermed kan familie gå ut av ventekarantenen, men poden må sitte i karantene noen dager til, og i hvert fall til test to er meldt negativ.

Noen må fortsatt sitte i ventekarantene, og disse har fått melding fra kommunen om det.

Os ungdomsskule har ingen elever på skolen mandag, tirsdag og onsdag, i stedet blir det hjemmeskole. Og fra torsdag er det lanhelg, og dermed ikke skole igjen før tirsdag 18. mai.