Siste finish på Bua før åpning

Ordfører Trine Lindborg i hengekøyen, nyansatt prosjektleder for Bua, Eivind Bru på slakk line og ansatt i Ung Arena, Elin Tuft med fiskestang. Foto: Jan Petter Svendal

Utstyrssentralen i Bjørnafjorden kommune åpner i den tidligere lesesalen bak biblioteket i Os næringspark.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. Bua (barn unge aktivitet) heter mange av dem. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner. 

Åpner i juni
Utstyrssentralen BUA i Bjørnafjorden kommune fikk denne uken 600 000 kroner fra regjeringen, og disse kommer godt med for å få på plass siste finish for Bua i Bjørnafjorden kommune.

– Utstyrssentralen i Bjørnafjorden kommune skal drive utlån av utstyr for å redusere de økonomiske barrierene for deltakelse i ulike ferie- og fritidsaktiviteter. Utlån skal være gratis eller ha svært lave kostnader for målgruppen. Det skal være faste rutiner for samarbeid med én eller flere aktører som er i regelmessig, direkte kontakt med tilskuddsordningens målgruppe (NAV, politi, barnevern eller andre), skrev Bjørnafjorden kommune i søknaden.

– Gratis og for alle

I formiddag hadde kommunen en liten visning for lokalpressen i Bjørnafjorden kommune, og på plass var ordfører Trine Lindborg, nyansatt prosjektleder for Bua, Eivind Bru og ansatt i Ung Arena, Elin Tuft.

– Bua blir åpen to dager i uken, på ettermiddag tirsdag og torsdag, og dette blir et tilbud for alle, sier Eliin Tuft til NyttiOs.no.

Hva vil det komme av utstyr?

– Det blir mange hengekøyer, fiskeutstyr, sparkesykler, sup brett, soveposer, telt, hjelmer med mer, og så vil vi se litt på etterspørsel av ting, så mer vil nok dukke opp, sier Tuft.

Bua har fått lokale bak biblioteket i Os Næringspark, tidligere lesesal, og har egen inngang.

15. juni åpner Bua i Bjørnafjorden kommune.

– Når vi er i gang kan folk bestille på forhånd ved å gå inn på bua.io, men de kan og droppe innom og låne, og det er helt gratis, sier Eivind Bru til NyttiOs.no

– Kom innom oss og se hva vi har når vi er i gang 15. juni, dette skal bli bra, sier Bru.

Slik tenker de at det ferdige lokalet skal bli.