Ruskjøringen øker i Vest politidistrikt

– Ruskjøringstallene er litt som boligprisene – de bare stiger og stiger. Og det er svært bekymringsverdig. 

Følg  NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

65 personer ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Vest politidistrikt i april – det tilsvarer en økning på 12 prosent sammenlignet med april i fjor.

Så langt i år har 222 personer blitt anmeldt for ruskjøring i distriktet. På landsbasis har 3197 personer blitt anmeldt for ruskjøring i år.

Generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, liker ikke det hun ser.  

– Ruskjøringstallene er litt som boligprisene – de bare stiger og stiger. Og det er svært bekymringsverdig.  Er du mellom 18 – 24 år og kjører med en promille på 0,5, øker sannsynligheten for å bli drept med 900 ganger. Det viser hvor livsfarlig fyllekjøring faktisk er. Det er ikke noe å bagatellisere, sier Kristoffersen.

Hadde det ikke vært for politiet, mener Kristoffersen at dødstallene i trafikken hadde vært langt høyere.

– Heldigvis har vi verdens beste Utrykningspoliti. Hadde det ikke vært for UP, ville dødstallene i trafikken vært betydelig høyere.  Men det er vanskelig å konkurrere med fyllekjørere til enhver tid – derfor er det avgjørende at publikum tipser, konstaterer Kristoffersen.

Unge voksne er verst

Aldersgruppen som blåste til rødt flest ganger i løpet av april i Vest politidistrikt, var 25 – 34 åringer. 26 av 65 personer i den gruppen kjørte med over lovlig verdi.

– Vi ser igjen at førere som har hele livet foran seg, har dårligst holdninger. Det er ikke unikt for distriktet at disse skiller seg negativt ut. I deler av landet ser vi at aldersgruppen ikke tar promillekjøring på alvor, sier generalsekretæren og legger til:

– Tall fra politiets tilstandsanalyse viser også at 9 av 10 anmeldte fyllekjørere er menn.