Tolker utstillingen Breakout Room

Vokalensemblet Tabula Rasa bruker ofte improvisasjon som arbeidsmetode.

Følg  NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

Søndag 9. mai er siste dag for utstillingen Breakout Room av Linda Øgaard i Hvelvet på Oseana, og den vil være gjenstand for vokale krumspring fra vokalensemblet Tabula Rasa.

Tabula Rasa bruker ofte improvisasjon som arbeidsmetode, og de ønsker å formidle eksperimentell musikk, også til mennesker som ikke kjenner sjangeren så godt fra før. De utfordrer gjerne konsertformatet, tar i bruk teatralske virkemidler og arbeider med ulike typer fremvisninger.

– I «Breakout Room» har de valgt å se på de ulike arbeidene som grafiske partitur, og de 5 sangerne som er med har fokusert på hver sitt verk. Slik de ulike verkene jobber sammen i rommet, vil også sangerne være i interaksjon med hverandre både fysisk og musikalsk.

Vokalensemblet ble i 2017 startet av Tord Kalvenes, og siden mai 2019 har Arild Rohde vært musikalsk leder. Ensemblet har som mål å fremme tidligmusikk og ny klassisk vokalmusikk, med fokus på norske komponister.

TABULA RASA består av Sigrun Jørdre, Rikke Lina Sorell Matthiesen, Elise Thorgersen Varne, Zsuzsa Zseni, Tord Kalvenes og Arild Rohde.

Gjennomføring og smittevern:
Som publikummer er du velkommen på det tidspunktet du måtte velge i den 3 timer lange perioden sangerne opptrer i rommet. Oseanas vertskap vil sørge for godt smittevern og slippe publikum inn i utstillingsrommet i mindre grupper på inntil 7 personer om gangen. Sangerne vi også synge på skift. Noe venting må påregnes.

Utstillingens har ellers ordinær søndagsåpning kl. 12:00 -18:00

Tabula Rasa syng i Breakout Room from Jørgen Larsson on Vimeo.