Ville helst bli i Bergen sentrum – bygger i Os

Skisse på det nye bygget til PostNord

Da oppsigelsen fra Bane Nor kom, varslet PostNord rettssak, siden de mente at de hadde en uoppsigelig kontrakt.

Følg  NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

I mars ble det klart at PostNord flytter fra Bergen sentrum til Lyseparken i Os.

PostNord må flytte fra Nygårdstangen i Bergen, etter at Bane Nor vil bygge ut jernbaneterminalen. PostNord hadde planer om å flytte til Kokstad, men bygger i stedet nytt i Lyseparken.

Men PostNord ville helst ha blitt værende i Bergen sentrum. Da oppsigelsen fra Bane Nor kom, varslet PostNord rettssak, siden de mente at de hadde en uoppsigelig kontrakt, og mente de hadde rett til å bli på Nygårstangen til 2031. Det ble ingen rettssak etter at partene kom til en minnelig løsning.

– Vårt primære ønske hadde vært å være nærmest mulig jernbaneterminalen i sentrum da Bergen er en av PostNord sine største jernbanestrekninger. I tillegg ville vi da ha vært nærmere vårt største distribusjonsområde i det sentrale Bergen, sier kommunikasjonssjef i PostNord, Haakon N. Olsen til Moderne Transport.

Byggingen av den nye terminalen i Os starter umiddelbart og terminalen skal stå ferdig i løpet av ett år.

– Jeg er veldig glad for at vi har tatt en beslutning som fører til at vi umiddelbart kan starte byggingen av en ny og moderne terminal for å dekke området i Bergen og omegn, sier Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge til Moderne Transport.

50 000 pakker i døgnet
Med den nye terminalen på plass i Lyseparken, regner PostNord med en kjøreavstand til Flesland på 12 minutter og til Bergen sentrum 15 minutter.

– Terminalen i Lyseparken bygges med tanke på fremtidens pakkevolumer. Den nye terminalen vil ha en kapasitet på 50.000 pakker i døgnet. Plasseringen i Lyseparken vil sikre en effektiv distribusjon og logistikk, med god fremkommelighet nært hovedveien, E39, sier Robin Olsen.