I dag ble portrettmalerier av de siste Os-ordførerne avduket

Og så ble det avduket foto av den siste ordføreren i Fusa.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Kommunen gikk i fjor ut og bad interesserte om å søke på å få jobben med å lage portrettmaleri av de to siste ordførerne i Os, Terje Søviknes og Marie Elisabeth Bruarøy. Det kom inn 31 søknader.

En fagjury bestående av Ingebjørg Astrup, Evelyn Holm og Vibeke Harild plukket ut fem kandidater, og disse ble drøftet og vurdert nøye, før de til slutt valgte Eirik Broll Stalheim til oppdraget.

Maleriene har vært ferdig en stund, men det var først i ettermiddag i Oseana, at maleriene ble avduket. Og samtidig ble det avduket et foto av Atle Kvåle, fotografert av Os-fotografen Silje Lepsøy.

«På Os har vi hatt lange tradisjonar med oljeportrett av avgåtte ordførarar. Denne tradisjonen set vi no punktum ved med avduking av portrett av Terje Søviknes og Marie Elisabeth Bruarøy, målt av kunstnar Eirik Stalheim. Utstillinga vil vise samlinga av oljemaleriane av ordførarar frå Os, dei gamle ordførarkjedene og eit utval av fotografiar frå Fusa. Det blir også avduking av portrett av Atle Kvåle, fotografert av Silje Lepsøy Lindborg», melder kulturavdelingen i Bjørnafjorden kommune.

HER kan du se overføringen av avdukingen fra Oseana!

Både Terje Søviknes og Marie Elisabeth Bruarøy var fornøyd med maleriene. Begge var også godt fornøyd med at det var tatt inn elementer av samtid i bildene.

Utstillingen, som er arrangert av Bjørnafjorden kommune, holder åpent lørdag 24. april fra klokken 11 til 16. Utstillingen blir hengende til 23. mai.

– Av smittevernhensyn blir det ikke et åpningsarrangement, og vi oppfordrer publikum til å komme spredd utover dagen, melder Oseana.

Skjermdump fra direktesendingen som Bjørnafjorden kommune hadde fredag.