I Bjørnafjorden kommune er det gratis å delta på årets Sykle til jobben-aksjon 

20. april starter årets Sykle til jobben-aksjon.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs.no på Facebook!

Nå har flere kommuner i Vestland inngått avtale med Sykle til jobben-aksjonen slik at alle som bor i disse kommunene kan delta gratis på årets kampanje.

Gratiskommuner i Vestland er Bergen, Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Øygarden, Fitjar, Austrheim, Tysnes, Stryn, Hyllestad.

20.april starter årets Sykle til jobben-aksjon. For 48. gang skal tusenvis av nordmenn delta på aktivitetskampanjen fra Bedriftsidretten som både skal motivere folk til mer fysisk aktivitet i hverdagen, og velge en aktiv reisevei til jobben. 

− Vi har inngått en avtale med en rekke kommuner i Vestland som sikrer alle innbyggere i disse kommunene gratis deltakelse på årets sykle til jobben-aksjon, forteller kampanjeleder for Sykle til jobben-aksjonen, Emil Hjemli Borgersen 

Det betyr at det er den enkelte kommune som har betalt deltakeravgiften for sine innbyggere til årets Sykle til jobben-aksjon, og avtalen inkluderer også alle som jobber i den kommunen selv om de er bosatt i en annen kommune. 

Sosialt fellesskap  

Årets Sykle til jobben-aksjon vil ha et bredere fokus på all type fysisk aktivitet, uavhengig om du er på jobb på arbeidsplassen, har hjemmekontor eller er permittert. Nå gjelder det ikke bare å parkere bilen og velge aktiv reisevei til jobben. 

− Det betyr at all aktivitet som du gjør i løpet av dagen teller, opplyser kampanjelederen 

Han mener også at deltakelse i årets kampanje er mer viktig enn noen gang. 

– Ikke bare er det en motivasjon til økt fysisk aktivitet, men det er også en måte å kunne ha et sosialt fellesskap, enten man er på hjemmekontor eller står uten arbeid, forteller Borgersen. 

Årets sykkelkommune 

Tirsdag 20.april starter årets Sykle til jobben-aksjon og så langt har 15.000 meldt seg på kampanjen.  

Borgersen minner på at det fortsatt er tid til å registrere seg, og oppfordrer til en aldri så liten uformell kommunekamp i fylket  

− Det hadde vært artig om vi kunne få til en intern konkurranse i Vestland om hvem som blir den beste sykkelkommunen, avslutter kampanjelederen med. 

Kick-off utenfor rådhuset på Os
Aksjonen starter med Kick-off utenfor rådhuset på Os tirsdag 20. april, men påmeldingen er godt i gang. 

Meld deg på aksjonen 

Du kan vinne flotte premier både underveis og til slutt i konkurransen.

Kommunen er også på jakt etter sykkelambassadører som kan vise frem aktivitetene Bjørnafjordingene gjør.

– Som sykkel-ambassadør kan du dele dine tanker med oss om hvordan du er aktiv i hverdagen din.

Vil du være ambassadør for Bjørnafjorden kommune, kan du sende en e-post til: arrs@bjornafjorden.kommune.no