Tur-orientering og fototur

Det er lagt opp fine turer på Kuventræ, Os, Drange og i Øyane.


Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Årets turorientering er klar til påske – familie- og smittevernsvennlig

– Vi er veldig fornøyd med at vi igjen i år kan tilby turorientering i og rundt Os, både i skogen og i mer urbane strøk, melder Os orienteringsklubb i en pressemelding til NyttiOs.no.

Os Orienteringsklubb har tilrettelagt med forskjellige vanskelighetsgrader. 

– Vi har poster for både nybegynnere, lett øvede og viderekommende turorienterere. Årets utvalg passer bra både til søndagsturen med familien eller treningsturen alene. Deler er gratis og resten kan kjøpes på nett og i utvalgte butikker.

I år har klubben satt ut poster i skogen på Røttingen og på Balandsneset.

– Mange av våre faste turorienterere liker seg godt i skogen og vi har derfor planlagt flere fine turer i disse skogsområdene. På Røttingen er det mange stier og flere er nok godt kjent med de fine badeplassene og mange benkene en kan nyte nisten sin på. Balandsneset byr på ytterligere orienteringstekniske utfordringer, men også her er det kommet en del flere stier de seneste årene. Derfor har vi oppdatert kartene til årets turorientering.

I tillegg har de foto-orienteringsposter på Kuventræ med temaet «vinter».

– Temaet er vel ikke veldig overraskende sier tur-o ansvarlig Marie Pontoppidan som liker å tematisere postene i de urbane strøk.

Foto-orientering skiller seg litt fra vanlig orientering – det er ingen poster i terrenget. Derimot har du et ark med bilder. 

– Når man står på punktet i kartet skal man kjenne igjen et bilde på arket. Bildene til årets tur-o er tatt under vinterens lange kuldeperiode, og mange vil nok synes det er kjekt å forsøke å kjenne igjen vinterens fine stunder på en forhåpentligvis varmere dag i påsken.

De har også laget til en kort løype på Osøyro som vil glede kunstinteresserte, der er det 5 skulpturer i Os om står i sentrum – helt bokstavelig talt. 

Postene i turorientering henger ute til oktober og kan tas når som helst. Noen velger å ta mange poster på en lang tur og noen tar få poster om gangen for å få mange turer.

– I år har vi 3 gratis grønne turer – to på Kuventræ og en på Osøyro. Grønne turer er svært lette og kan være en fin begynnelse for de som har lyst til å prøve seg. I tillegg er det også mulig å ha med barnevogn eller rullestol på disse turene. 

Du finner dem på www.turorientering.no. En samling med alle postene og forslag til turer selges samlet i turorienteringskonvolutten.

– Turorienteringsopplegget er helt berøringsfritt og det er god plass i skogen. Men husk at det fremdeles er viktig at vi alle overholder myndighetenes pålegg om smittevern og at den enkelte fremdeles har plikt til å unngå smittespredning.

Os Orienteringsklubbs turorientering selges på turorientering.no/osok, i appen Turorientering (for IOS og Android), hos Falk Sport (tidligere Stadion Sport) på Amfi Os, Jernia Sælen på Osøyro og Butikk Buena i Lysekloster.

God tur!