Fikk over 50 millimeter nedbør

Kvamskogen har virkelig fått kjenne på mildværet de siste dagene.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

De siste dagene har det vært godt med plussgrader og regn både i lavlandet og i fjellet.

Bare den siste natten har det vært kraftig vind og veldig mye nedbør her vest.

– Siden i går kveld har det kommet over 50 millimeter regn mange steder, samtidig som det har blåst sørlig liten til full storm langs kysten og i fjellet, melder StormGeo.

Og selvsagt er det Vestlandet som har fått mest nedbør. Gullfjellet har fått mest, 56,4 millimeter med regn siste døgn, men Kvamskogen er hakk i hel, med 55,3 millimeter nedbør.

Det vil fortsette med regn og regnbyger gjennom dagen i dag, med muligheter for nye, 20-25 millimeter nedbør de neste 12 timene.

Vinden vil avta noe utover dagen i dag, men det vil fortsatt blåse sørlig til sørvestlig liten til stiv kuling utsatte steder både langs kysten og i fjellet.

Det milde været har satt sitt preg på skisentrene og skiløypene på Kvamskogen.

– Væromslaget i helgen har skapt problemer for oss. Kraftig nedbør i form av regn, og sterk vind, har ført til snøsmelting. Dette gjelder spesielt øverst i anlegget.. Her er det for øyeblikket ikke mulig å ha drift. For dagene onsdag og torsdag er det ventet mildvær og mye nedbør, og det blir stengt disse dagene. Etter dette håper vi å kunne åpne igjen på fredag kveld eller lørdag, melder Eikedalen Skisenter.

Også i Furedalen Alpin på Kvamskogen er det stengt onsdag og torsdag.

– Det er meldt mye nedbør i form av regn og sterk vind de neste dagene. Dette gjør at vi vil få overvann i løypene og mye snøsmelting. Nedbøren skal avta til fredag og vi vil bruke fredagen på å flytte på snø og reparere løypene igjen. Vi tar sikte på å åpne att til kveldskjøring fredag, melder Furedalen alpin.

Mildværet har og satt sitt preg på skisenteret i Myrkdalen. De melder om nærmere 30 cm nysnø øverst i anlegget i dag, og 18 cm med tung våt snø i Vetlebotn, mens nede er det regn, men skisenteret holder åpent.

HER ER langtidsvarselet for Os!

Til helgen starter vinterferien her vest, og med melding om regn også de neste dagene, og med oppholdsvær neste uke, går det nok mot et noe redusert skitilbud på Kvamskogen. Men med kaldere vær, klarer de nok å få noen løyper åpnet i skisenteren.