Ungdom kurser eldre i velferdsteknologi

Framsynt et et samarbeid mellom Eldrerådet, Bjørnafjorden kommune og Os vidaregåande skule.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Det er elever ved helsefagarbeiderlinjen ved Os vidaregåande skule som har jobbet frem opplegg for å undervise eldre i mobilbruk og velferdsteknologi, under navnet Framsynt.

Unge er gode på data og mobil. De har det i fingrene. Men nå har du som er 70+ sjansen til å gå på kurs der elever fra helsefagarbeiderlinjen lærer deg om mobilbruk og velferdsteknologi.

– Undervisninga vil skje en til en i ditt eget tempo. Dette møtet på tvers av generasjoner er inspirerende og lærerikt for alle. Også for deg som har levd en tid og føler du kan slite med å henge med, melder kulturetaten i Bjørnafjorden kommune.

Kurset går over to dager og varer fire skoletimer per dag.

– Det kreves ingen forkunnskap og det er ingen kursavgift. Lunch er inkludert. Kurset finner sted på Os vidaregåande skule. Meld fra om du har behov for transport til og fra hjemmet. Vi har løsning for dette gjennom Trygg Transport.

Korona
Kurset blir gjennomført etter gjeldende retningslinjer for smittevern.

Endringar/ avlysing kan skje.

For påmelding eller spørsmål ring Bjørn Sivertsen telefon 913 83 884.

Det vert opplæring i følgende:

• Bruk av smart-telefon og nettbrett. • Korleis vi kommuniserer med bruk av smart-telefon (Facetime, Skype eller Hangout)

• Korleis du brukar nettsidene helsenorge.no

• Kva finnes innan velferdsteknologi (eksempel) • Enkel demonstrasjon av smarthus-teknologi leilighet FRAMSYN på Os vidaregåande skule.